În sfârșit, Jackie Chan l-a descoperit pe Sergiu Nicolaescu: „În următorul film, eu fac totul”

În sfârșit, Jackie Chan l-a descoperit pe Sergiu Nicolaescu: În următorul film, eu fac totul
Publicat: 20/11/2012, 12:21
Actualizat: 08/02/2019, 01:48

Actorul Jackie Chan, care este și maestru în kung fu, a declarat că următorul lui film, „Chinese Zodiac 2012”, va fi ultimul lungmetraj de acțiune major în care va juca, informează Reuters.

Invocând motivul vârstei înaintate, Jackie Chan a spus că va continua însă „să dea pumni” în universul cauzelor umanitare. Jackie Chan a scris, regizat și produs ultimul său film major, care va avea premiera în cinematografele din China, luna viitoare. El interpretează, totodată, rolul principal și spune că această peliculă este „cel mai bun film” al său din ultimii zece ani.

„Eu sunt regizorul, scenaristul, producătorul, actorul, fac aproape totul”, a declarat starul în vârstă de 58 de ani, aflat la Beijing, pentru a filma un documentar.

„Acesta este cu adevărat copilul meu. Scriu scenariul pentru el de vreo șapte ani”, iar filmul a avut nevoie de circa un an și jumătate pentru a intra în producție, a adăugat el.

În acest film, Jackie Chan este un vânător de comori care încearcă să repatrieze capetele sculptate ale celor 12 animale din zodiacul chinezesc ce au fost furate din Palatul imperial de vară din Beijing de forțele militare britanice și franceze, în timpul Războiului Opiului.

Starul născut în Hong Kong spune că este un film important pentru el, pentru că va fi ultimul său lungmetraj de acțiune major, deși această peliculă nu va marca sfârșitul carierei sale.

„Nu mai sunt tânăr, ca să vă spun adevărul”, a spus actorul, adăugând că efectele speciale, tehnologia și utilizarea dublurilor pot fi realizate în prezent fără ca el să își mai asume riscuri de natură fizică.

„De ce ar trebui să îmi risc viața pentru a face acele lucruri? Voi continua să le fac atât timp cât voi putea. Dar nu vreau să-mi risc viața și să mi-o petrec într-un scaun cu rotile”, a adăugat actorul.

Jackie Chan a fost recompensat cu trofeul pentru Filantropul Social al Anului 2012 ce i-a fost decernat de revista Harper’s Bazaar. Actorul a spus că dorește să aloce o parte mai mare din timpul său liber activităților de caritate și speră că noua clasă de îmbogățiți din China să îi urmeze exemplul – pe care l-a subliniat vânzându-și la licitație în scopuri caritabile un automobil Bentley 666 pentru suma de 6 milioane de yuani (961.837 dolari).

China are în prezent mai mulți miliardari decât oricare altă țară din Asia, însă are foarte puține organizații de caritate, iar activitățile caritabile continuă să reprezinte un fenomen destul de rar în cea mai populată țară din lume.

Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți actori originari din Hong Kong, reușind să-și construiască o carieră de succes în filmele de arte marțiale. În 2002, el a câștigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) și în același an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a câștigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, și alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima și a doua parte a seriei „Ora de vârf/ Rush HOur”. În 1999, a fost numit Actorul anului, la Hollywood Film Festival.

Printre filmele în care a jucat se numără „Fracul magic”, „Ocolul Pământului în 80 de zile”, seria „Ora de vârf”, „Spionul din vecini”, „Karate Kid” și a asigurat vocea Maimuței în seria „Kung Fu Panda”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari