În urmă cu 5 ani era să moară din cauza anorexiei. Acum e vedetă pe YouTube și dă sfaturi celor care se luptă cu boala

În urmă cu 5 ani era să moară din cauza anorexiei. Acum e vedetă pe YouTube și dă sfaturi celor care se luptă cu boala
Publicat: 21/01/2013, 17:06
Actualizat: 30/07/2014, 14:41

Simon Metin, în vârstă de 20 de ani, a devenit cunoscut în urmă cu 5 ani, pe vremea când suferea de anorexie și cântărea doar 25 de kilograme.

Din cauza greutății mult prea scăzute, medicii i-au mai dat de trăit doar o lună. Astfel că în urma diagnosticului pus de cadrele medicale, Simon Metin a decis să posteze un mesaj pe YouTube, în care recunoștea că suferă de anorexie și oferea sfaturi despre cum poate fi învinsă această boală. În doar câteva minute, filmulețul postat pe site a fost vizionat de 1.000 de persoane, notează Daily Mail.

De atunci și până în prezent, tânărul a realizat o serie de astfel de video-uri prin intermediul cărora îi ajută și pe alți tineri diagnosticați cu această boală să își revină. În clipurile postate pe internet tânărul vorbește despre ce înseamnă un stil de viață echilibrat, despre importanța mâncării și despre beneficiile sportului.

La cei 20 de ani, tânărul este student la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Cambridge, mai notează Daily Mail. „Inbox-ul este plin de mail-uri de la tineri care luptă cu această boală. Anorexia este considerată a fi o boală care afectează femeile, în realitate, tot mai mulți bărbați se confruntă cu această afecțiune”, a declarat Simon Metin.

Coșmarul prin care trecea acest tânăr a devenit public în urma unui reportaj realizat de jurnaliștii de la BBC, în care era prezentată povestea unui adolescent care avea mari probleme cu greutatea. „Sunt un băiat anorexic” este titlul pe care l-a avut documentarul prezentat la postul de televiziune mai sus menționat.

Tânărul a recunoscut că problemele cu alimentația au început pe vremea când avea 13 ani, iar un an mai târziu slăbise atât de mult, încât medicii i-au dat foarte puține șanse de supraviețuire. „Nu am niciodată un copil gras. Mi-am dat seama că am o problemă abia atunci când lucrurile scăpaseră de sub control. Devenisem obsedat de faptul că dacă mănânc mă voi îngrășa. Nu auzisem niciodată despre anorexie și nici nu realizasem că slăbisem foarte mult. Când mă uitam în oglindă vedeam o persoană care este din ce în ce mai grasă, nicidecum din ce în ce mai slabă”, a mărturisit Simon Metin.

Tânărul a mai povestit că în adolescență obișnuia să arunce pachetul pe care îl primea pentru școală la gunoi, iar atunci când ajungea acasă își mințea mama că mâncase la un prieten. „Ajunsesem să mănânc în jur de 200 de kilocalorii pe zi”, mărturisește britanicul.

În luna martie a anului 2007, acesta ajunsese să cântărească 25 de kilograme. „Îmi aduc aminte că medicii mi-au spus că, dacă nu mănânc, voi muri într-o lună”, a precizat tânărul.