Înscrierile la atelierul de scenaristică organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69, și scenaristul Tudor Potra se prelungesc până miercuri

Înscrierile la atelierul de scenaristică organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69, și scenaristul Tudor Potra se prelungesc până miercuri
Publicat: 06/03/2017, 13:46

Workshopul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee, la scenariu este sustinut de Tudor Potra, scenarist, regizor si advertising creative director, unul dintre scenaristii #selfie69, la invitatia Asociatiei Scenaristilor Romani (ASCER), fondata de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia romaneasca ce a adus un numar record de peste 150.000 de spectatori la cinema.

Atelierul-curs va avea loc pe o perioada de sase luni (9 martie – 10 august), in mansarda Carturesti Verona, in fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. [Pentru detalii, intrati aici: http://bit.ly/2maJ9xb.]

Workshopul se adreseaza celor care de multe ori si-au spus: „Povestea mea ar fi un film grozav”, dar nu au stiut de unde sa inceapa.

«Nu este atat un curs unde sa iti iei notite, ci un atelier in adevaratul sens al cuvantului, unde fiecare sa isi avanseze propriul proiect, sa il puna la punct, sa il dezvolte. Are, bineinteles, o componenta teoretica, insa este mai mult o scoala de meserii decat o academie. Mai multa indrumare decat predare de la catedra», spune Tudor Potra.

«Workshopul acesta inseamna idei noi, care pot deveni scenarii de film», spune Cristina Iacob. « Scopul nostru este de a aduce impreuna scenaristi, regizori si producatori, astfel incat povestile create aici sa aiba o sansa de a deveni filme. Participantii vor lucra si vor invata sa isi scrie cat mai firesc povestea, sa isi structureze ideile in formatul si ritmul specifice unui scenariu de lungmetraj, avand la final un scenariu de film si oportunitatea de a tine un pitch in fata unui grup de producatori si regizori in cautare de povesti. Chiar se intampla!», spune Cristina Iacob.

Cursul-atelier va oferi participantilor un bagaj teoretic prin care sa poata intelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea sa propuna proiecte cu sanse de succes; sa indrume primii pasi in aceasta profesie, oferindu-le asistenta profesionista la fiecare pas al transformarii ideii lor originale intr-un scenariu de film complet, ce poate oricand sa fie sustinut intr-un pitch in fata unui grup de producatori si regizori in cautare de povesti.

Fiecare sesiune de doua ore contine o prima parte consacrata unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrata cu exemple video din filme importante), urmata de monitorizarea evolutiei fiecarui proiect individual. Intalnirile sunt saptamanale, pentru a oferi fiecarui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul sau de scenariu. Evolutia acestuia este prezentata public si comentata de colegi si profesor.

« Din experienta stiu ca imaginatia si creativitatea functioneaza mai bine cand sunt in ping pong in grup, intr-un brainstorming. Fiecare participant va profita de emulatia cu ceilalti, iar concurenta acolo va deveni pozitiva, pentru ca te motiveaza. Vrem sa creem la atelier aceasta ambianta de ferment creativ », spune profesorul Tudor Potra.

Pentru atelierul De la idee, la scenariu vor fi selectati 15 participanti. Pretul este de 1200 de lei. Cei care doresc sa participe iti pot trimite CV-ul si o scrisoare de intentie, la adresa [email protected], pana miercuri, 8 martie. Contact: [email protected] / 0757.643.477.

––

Scurte biografii

Tudor Potra este scenarist, regizor si advertising creative director, la Paris si Bucuresti. Absolvent al UNATC (regie film) si Université Paris III Sorbonne Nouvelle (teorie film), el este laureat al Premiului Beaumarchais, al Societatii Autorilor din Franta. Tudor a colaborat cu Zazu Film ca scenarist al filmului #selfie69, cel mai mare succes de public, un record pentru filmul romanesc.

Regizor si scenarist, autoarea comediei #selfie69, Cristina Iacob este absolventa a unui masterat in cinematografie in cadrul London Film School si licentiata in regie de film. A realizat pana in prezent trei lungmetraje: #selfie69 (2016), Poveste de dragoste (2015) si #selfie (2014) – cel mai bine vandut film romanesc al anului 2014, cu cel mai mare numar de spectatori veniti la cinema la un film de debut (102.000 de intrari in numai 20 de saptamani), castigator al Premiului pentru cel mai bun film la Broad Humor Film Festival (SUA) si la Southampton International Film Festival (Marea Britanie). Cristina a fondat compania de productie cinematografica ZAZU Film (2011), apoi Asociatia Scenaristilor Romani (ASCER) si organizeaza workshopuri de scenaristica si de actorie sustinute de profesionisti ai industriei cinematografice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer