INTERVIU Angela Gheorghiu. Iubirile sopranei: „Se produce o magie pe care eu nu am reușit să mi-o explic. O chimie perfectă”

INTERVIU Angela Gheorghiu. Iubirile sopranei: Se produce o magie pe care eu nu am reușit să mi-o explic. O chimie perfectă
Publicat: 22/06/2012, 10:30
Actualizat: 23/06/2012, 14:45

Soprana Angela Gheorghiu, care a sărbătorit, marți, 20 de ani de la debutul său la Covent Garden, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că instituția londoneză de spectacole este prima sa iubire, fiind totodată locul care i-a unit destinul cu cel al soțului său, tenorul Roberto Alagna.

Angela Gheorghiu a sărbătorit 20 de ani de când a urcat pentru prima dată pe scerna de la Covent Garden din Londra (Royal Opera House), marți seară, cu spectacolul „La Boheme”, alături de soțul ei, tenorul Roberto Alagna, iar la finalul reprezentației, soprana a fost aclamată de public și a primit un tort din partea instituției.

Soprana a vorbit, în interviu despre cum se pregătește înainte de spectacole, despre cum a început povestea ei de iubire cu Roberto Alagna, dar și despre lucrurile pe care le presupune o carieră internațională de prestigiu.

Sunt 20 de ani de la prima reprezentație cu „La Boheme” pe scena Operei Regale din Londra. Ce înseamnă pentru dumneavoastră să reveniți pe această scenă, de fiecare dată?

Angela Gheorghiu: Covent Garden a fost și este prima mea iubire. Iubesc din toată inima tot ce mă leagă de acest teatru. Întotdeauna urc pe această scenă cu emoții infinite. Mi-a oferit de fiecare dată unele dintre cele mai importante momente din cariera mea artistică dar și personală.

Cred că nu am avut o seară mai emoționantă ca aseară (marți seară, n.r.) în viața mea. Un cumul de situații și de amintiri. Am fost foarte plăcut surprinsă ca la proba de costume să am chiar costumele din 1992 cu numele meu pe ele și nu a trebuit să facem nicio schimbare, o situație care m-a flatat enorm.

Ce amintiri vă leagă de opera „La Boheme” cântată alături de soțul dumneavoastră, acum 20 de ani?

A.G.: Royal Opera House ne-a unit destinele. Trebuie să recunosc că mă leagă cele mai frumoase amintiri. În 1992 am început repetițiile cu Actul II plin de optimism și de veselie în această operă dramatică. Atunci, ținându-ne de mână, a început toată povestea.

Ce ritualuri aveți înainte de a urca pe scenă?

A.G.: Niciunul. Doar un somn bun și încerc să mă concentrez doar la ce am de făcut în seara spectacolului.

Cât de mult se completează viața dumneavoastră personală cu cea artistică?

A.G.: Viața mea personală este și viața mea artistică câteodată. Încerc să le separ pe cât posibil. Câteodată se poate, altădată nu. Este însă absolut sigur că o carieră mondială trebuie făcută și poate fi făcută doar cu sacrificiu și dăruirea vieții tale private. Studiul, voiajele, repetițiile, spectacolele, înregistrările, promovarea etc. sunt doar câteva elemente ce îți ocupă 90% din viață. În restul timpului încercăm să avem așa-zisa „viață normală”!

Care sunt lucrurile pe care le-ați învățat, dumneavoastră și tenorul Roberto Alagna, unul de la altul, lucrând împreună?

A.G.: Noi doar cântăm împreună. Nu studiem niciodată împreună. Aceasta este bucătăria fiecăruia. Când încep repetițiile, atunci ne auzim pentru prima oară, așa cum se întâmplă cu oricare din colegii noștri. Dorim să ne surprindem și să avem admirația celuilalt. Doar pe scenă se produce o magie pe care eu nu am reușit să mi-o explic. O chimie perfectă.

Care este cel mai dificil lucru legat de meseria de artist?

A.G.: Avioanele.

Ce operă v-ar putea descrie viața?

A.G.: Niciuna.

Veți sărbători cei 20 de ani de carieră internațională și în România?

A.G.: Nu am cântat niciodată cu Roberto în România, poate într-o zi vom fi amândoi liberi pentru a putea crea un eveniment atât de important.

„La Boheme” marchează 20 de ani de la debutul Angelei Gheorghiu pe scena Covent Garden, fiind, totodată, după o perioadă lungă de timp, primul spectacol în compania soțului ei pe scena operei londoneze.

În spectacolul „La Boheme”, Angela Gheorghiu interpretează rolul Mimì, în timp ce Roberto Alagna este Rodolfo. Din distribuția spectacolului mai fac parte Nuccia Focile (Musetta), George Petean (Marcello), Yuri Vorobiev (Colline), Thomas Oliemans (Schaunard), Jeremy White (Benoît) și Donald Maxwell (Alcindoro).

Artiștii au evoluat sub bagheta dirijorului Maurizio Benini, avându-l ca regizor pe John Copley.

Angela Gheorghiu și Roberto Alagna pot fi văzuți din nou împreună pe scenă, la mai puțin de un an după ce au anunțat public că și-au reluat relația.

Ca parteneri de scenă, cei doi artiști, care s-au căsătorit în 1996, au cântat împreună unele dintre cele mai celebre tragedii din muzica de operă care au avut ca temă centrală dragostea: „Boema”, „Traviata” și „Romeo și Julieta”.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un „superstar” al operei internaționale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduți artiști români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În același an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York și Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediție a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câștigat și în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU