„Izvorul tinereții”, documentarul care demonstrează că dragostea nu are vârstă. VIDEO

„Izvorul tinereții, documentarul care demonstrează că dragostea nu are vârstă. VIDEO
Publicat: 25/07/2014, 19:11
Actualizat: 29/07/2014, 19:09

Documentarul „Izvorul tinereții”/ „Stream of love”, de Ágnes Sós, care prezintă viața aparent monotonă a unor locuitori vârstnici dintr-un sat transilvănean, va fi difuzat, în premieră, la HBO, pe 14 august, de la ora 20.00, informează televiziunea.

Filmat într-un sat din România, documentarul „Izvorul tinereții”/ „Stream of love” (Ungaria, 2013) explorează relațiile intime dintre un octogenar și femeile din satul lui. Pe măsură ce vizitează fiecare femeie, ies la suprafață adânci secrete dramatice. Totul este însoțit de umor și farmec.

Iubirea și dorința umplu mințile sătenilor dintr-un sat maghiar din Transilvania, România, chiar dacă aceștia se află la vârsta a treia. Timpul s-a oprit aici și, chiar dacă cei mai mulți săteni sunt în vârstă, au suflete tinere.

De exemplu, Feri este un romantic incurabil. Deși a trecut bine de 80 de ani, le face în continuare avansuri celor 25 de văduve din sat – deși susține că doar două sau trei dintre ele merită efortul. Și femeile vorbesc deschis atunci când își împărtășesc cele mai intime gânduri și vise în fața camerei. Poveștile lor tragi-comice demonstrează că vechiul joc al iubirii încă se joacă în acest sat îndepărtat, înconjurat de aura trecutului.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscută rețea de televiziune premium din Statele Unite ale Americii, operează televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH și pentru platformele MMDS. HBO Europe – deținut de Home Box Office, Inc. difuzează în prezent programe de televiziune premium în: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croația, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Herțegovina.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

Home Box Office Inc. este deținut de compania Time Warner.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase