Jackie Chan în România. ”Știu de România de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondială și de la turneele de tenis”

Jackie Chan în România. ''Știu de România de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondială și de la turneele de tenis''
Publicat: 11/09/2014, 21:04

Joi, Jackie Chan va veni la București, la invitația Administrației de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune și Cinematografie din China și a Casei Româno-Chineze, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc și pentru a-și lansa filmul „Zodiacul Chinezesc”, pe care l-a regizat și în care interpretează și rolul principal. Evenimentul de lansare va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, întrebat fiind ce știa despre România înainte de a veni în țara noastră, Jackie Chan a spus: „Ca un tip din Hong Kong, știu România de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondială și de la turneele de tenis. Chiar aștept cu nerăbdare să vizitez Mamaia și Castelul lui Dracula, dar, din păcate, stau aici (în România, n.r.) doar pentru șase ore”.

Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relațiilor culturale dintre cele două țări, pentru a promova produsele culturale românești în China.

Acceptând să fie ambasador cultural pentru România și China, Jackie Chan crede că astfel „oamenii se pot înțelege mai bine unii cu alții și acesta ar putea fi un mod de a menține pacea”.

De asemenea, despre cum a început să joace în filme, Jackie Chan a declarat: „Provin dintr-o familie foarte săracă, iar părinții mei m-au înscris la Peking Opera School din Hong Kong, când aveam 6 ani. Nu am avut de ales, pentru că nu aveam educație. L-am urmat pe (cineastul, n.r.) Sammo Hung pentru a deveni cascador, dublură pentru cascadorii, regizor de cascadorii, apoi actor și regizor”.

Actorul a transmis și un mesaj pentru România: „Salutare tuturor! Mulțumesc pentru sprijinul vostru. Sper să pot să mai vin în România și, poate, chiar să fac un film aici”.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți actori originari din Hong Kong, reușind să-și construiască o carieră de succes în filmele cu arte marțiale. În 2002, a câștigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) și în același an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a câștigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, și alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima și a doua parte a seriei „Ora de vârf/ Rush Hour”. În 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival.

Printre filmele în care a jucat se numără „Fracul magic”, „Ocolul Pământului în 80 de zile”, seria „Ora de vârf”, „Spionul din vecini”, „Karate Kid” și a asigurat vocea Maimuței în seria „Kung Fu Panda”.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză și Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China, în perioada 11 – 22 septembrie, în București, Craiova și Arad.

În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfășura între 11 și 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmând să aibă loc la Grand Cinema Băneasa.

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este „Zodiacul Chinezesc/ CZ12”, regizat de Jackie Chan. Programul festivalului mai include filmele „Beijing Love Story”, de Chen Sicheng, „The Flying Swords of Dragon Gate”, de Tsui Hark, „Full Circle”, de Zhang Yang, și „The Grandmaster”, de Wong Kar Wai, cu Ziyi Zhang, actriță care va veni și ea la deschiderea evenimentului organizat în București.

„Zodiacul Chinezesc”, un film de acțiune, a avut un succes deosebit în Asia, realizând, la un an de la lansarea sa pe marile ecrane, un profit de 1,8 milioane de dolari, numai în această parte a lumii.

Jackie Chan a stabilit un record mondial Guinness în filmul „Zodiacul Chinezesc”, pentru „cele mai multe funcții într-un singur film atribuite unei singure persoane”. Chan este responsabil pentru 15 dintre cele mai importante funcții, inclusiv cele de regizor, producător, actor, coregraf și compozitor, doborând în felul acesta recordul anterior de 11 credite, deținute de Robert Rodriguez.

O vreme s-a speculat că „Zodiacul Chinezesc” va marca și finalul carierei de actor a lui Jackie Chan. Însă, într-un interviu prilejuit de lansarea filmului în Marea Britanie, actorul a mărturisit că are prea multe proiecte cinematografice care îl așteaptă pentru a renunța la carieră, specificând că intenționează chiar să realizeze o continuare a peliculei „Zodiacul Chinezesc”.

Dorina Calin, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii