Jackie Collins, autoarea unor romane vândute în 500 de milioane de exemplare, a murit

 Jackie Collins, autoarea unor romane vândute în 500 de milioane de exemplare, a murit
Publicat: 20/09/2015, 10:47

Scriitoarea, sora mai tânără a actriței Joan Collins, a murit în reședința ei din Los Angeles din cauza unui cancer mamar, a precizat purtătoarea ei de cuvânt, Melody Korenbrot.

Jackie Collins, născută în Marea Britanie, a creat personaje complexe, mânate de dorință sexuală, putere și lăcomie, iar romanele sale au fost traduse în peste 40 de limbi și s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial. Potrivit site-ului oficial al romancierei, Jackie Collins a scris 32 de romane și toate au ajuns pe lista de bestselleruri a publicației The New York Times.

Jackie Collins a urmat-o pe sora ei mai mare la Los Angeles atunci când era doar o adolescentă. A scris nu doar despre Hollywood, ci a avut succes în industria de divertisment și cu câteva romane ce au fost adaptate pentru televiziune.

„Sunt o povestitoare. Nu sunt o scriitoare de literatură clasică și nu am pretins niciodată că aș fi”, declara romanciera pentru agenția de presă Reuters, în 2008.

Printre romanele ei de succes s-a aflat și volumul din 1983 „Hollywood Wives”, despre o femeie care duce o viață de lux în spatele industriei filmului, dar și volumele „Lucky” (1985) și „Lady Boss” (1990) dintr-o serie dedicată unui personaj ambițios, Lucky Santangelo, care s-a născut într-o familie de mafioți.

Jackie Collins s-a confruntat însă și cu câteva controverse pe parcursul carierei sale, din cauza unor romane ale sale care au erau atât de „fierbinți” încât au șocat personalități din lumea întreagă.

Romanul ei de debut, „The World Is Full Of Married Men”, a fost considerat „murdar și dezgustător” de romanciera Barbara Cartland, o cunoscută autoare de romane de dragoste, și a fost interzis în Australia. Jackie Collins a spus că acel roman a fost „cu mult înaintea epocii sale” și prezenta povestea unei femei care își înșela soțul și destinul unei femei căreia îi plăcea să facă sex cu bărbați căsătoriți.

Jackie Collins le-a promis cititorilor ei că le va dezvălui povești reale de la Hollywood și a spus adeseori că scrie despre „oameni reali, dar deghizați”.

„În orice caz, personajele mele sunt mult mai cuminți – adevărul este mult mai bizar”, spunea celebra scriitoare într-un interviu publicat pe site-ul ei.

Jackie Collins spunea că vedetele de la Hollywood aveau încredere în ea și în felul ei de a scrie despre poveștile lor de viață pentru că ea cunoștea foarte bine regulile după care se ghidează locuitorii din „cetatea filmului” și pentru că ea respecta foarte mult instituția căsătoriei.

Însă Collins considera că viața ei personală era lipsită de scandalurile din romanele sale. Spunea că scrisul este o obsesie care va dura toată viața și obișnuia să se trezească în zori pentru a scrie cu frenezie. De asemenea, romanciera a dezvăluit faptul că a primit numeroase scrisori de la adolescente din lumea întreagă care i-au mărturisit că romanele sale le-au învățat lucruri importante despre viața sexuală a adulților.

Actrița Joan Collins, în prima declarație după moartea surorii sale, a spus pentru revista People că Jackie a fost cea mai bună prietenă a sa.

„Am admirat felul în care s-a luptat cu boala. A fost o persoană minunată, curajoasă și frumoasă. O iubesc”, a declarat actrița Joan Collins.

Scriitoarea Jackie Collins are trei fiice și a fost căsătorită cu Wallace Austin, în perioada 1960 – 1964, și cu Oscar Lerman, în perioada 1966 – 1992. A fost logodită cu Frank Calcangnini timp de patru ani, până la moartea acestuia, în 1998.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...