• Publicat:
Magazin

James May refuză să apară într-un „Top Gear” „ciudat”, alături de un Jeremy Clarkson „surogat”

Coprezentatorul show-ului BBC "Top Gear" James May a exclus ideea de a reveni la cârma emisiunii de divertisment din domeniul automobilelor fără Jeremy Clarkson, catalogând ideea ca fiind "ciudată", informează independent.co.uk.

James May, în vârstă de 52 de ani, își dorește să continue să lucreze pentru BBC, dar nu va mai prezenta show-ul „Top Gear” alături de Richard Hammond și un „Jeremy surogat”.

Contractul lui Jeremy Clarkson cu BBC nu a fost reînnoit, în urma unui scandal care a avut loc în luna martie, în care a fost implicat și producătorul Oisin Tymon. În timpul prezenței sale la cârma „Top Gear”, Clarkson a fost în centrul mai multor controverse, fiind inclusiv acuzat de rasism.

De la concedierea lui Jeremy Clarkson, viitorul lui May, al lui Hammond și al emisiunii de televiziune a devenit destul de nesigur, cei trei prezentatorii nemaiapărând pe pagina de internet a „Top Gear”. Contractele lui James May și Richard Hammond cu BBC privind „Top Gear” au expirat, de asemenea.

„Nici nu se pune problema ca eu și Hammond să prezentăm alături de un Jeremy surogat. N-o să meargă”, a declarat May pentru cotidianul The Guardian. „Ar fi penibil sau «nașpa» cum zic tinerii. Trebuie să fim toți trei. Nu poți să-l înlocuiești pe Jeremy și să te aștepți să meargă. Ar fi o chestie forțată. Nu cred că (producătorii „Top Gear”, n.r.) vor fi atât de proști încât să încerce așa ceva”, a mai spus James May.

Prezentatorul este încă optimist că va reface echipa alături de ceilalți doi colegi ai săi. „În viitor, când tot scandalul ăsta se va fi consumat, ar putea apărea o ocazie pentru noi trei să revenim la BBC pentru a face împreună «Top Gear» sau vreo emisiune despre mașini”, a declarat vedeta de televiziune.

„BBC nu a închis definitiv ușa referitor la o revenire a lui Jeremy. Nu l-au interzis sau concediat, ci doar nu i-au reînnoit contractul pentru moment. Este o diferență subtilă, dar importantă”, a explicat James May.

James May a fost prezentator al „Top Gear” alături de Jeremy Clarkson și Richard Hammond, din 2003. Cei trei vor lucra împreună la o serie de show-uri „Top Gear” live, redenumite „Clarkson, Hammond and May Live”, pentru că nu au voie să utilizeze marca „Top Gear”.

Inchide