Jocul „de-a coronavirusul”. Cea mai vândută aplicație în China / Scopul: Eliminarea umanității

Jocul „de-a coronavirusul. Cea mai vândută aplicație în China / Scopul: Eliminarea umanității
Publicat: 28/01/2020, 11:12

Virusul, bacteria, ciuperca sau parazitul jucătorului trebuie să se răspândescă în întreaga lume, scopul fiind de a elimina umanitatea. Jucătorul cotrolează factori mutageni, posibilitățile de răspândire a bolii, simptomele și gradul de gravitate al bolii și este pus în competiție cu autoritățile sanitare care instituie carantine și cu cercetătorii care caută leacul bolii.

Doar varianta Android a jocului are în prezent mai mult de 50 de milioane de descărcări și este cotată cu 4,4 stele din 5 posibile pe play.google.com, platforma oficială de distribuție. Cu totul jocul are 120 de milioane de descărcări din 2012 și a fost nominalizat la numeroase premii.

Ceatorul este James Vaughan, un consultant în afaceri din Londra, care a dezvoltat jocul cu ajutorul a 3 freelanceri și cu un MacBook împrumutat de la părinți. Bugetul total pentru prima versiune a jocului de fost de sub 5.000 de dolari. Analiștii pun popularitatea jocului pe seama faptului că extincția omenirii este abordată printr-o premisă umoristică.

Popularitatea jocului a crescut considerabil după declanșarea epidemiei din Wuhan, compania producătoare fiind pusă în situația de a îndruma oamenii spre surse oficiale de informare, după ce a fost asaltată de întrebări legate de răspândirea bolii. Mai mult, pe 24 ianuarie site-ul companiei a încetat să mai funcționeze, din cauza numărului mare de jucători și accesări.

Într-un comunicat, compania a avertizat că jocul a fost creat din dorința de a fi „realist și informativ, fără a încercă să transforme problemele din lumea reală în ceva senzațional”.

Plague Inc nu este unic.

Prima variantă a unui joc de acest tip se numește Contamination și a apărut în 1985. Jucătorul controla organizații de sănătate și se lupta cu o serie de boli folosind diverse unelte, fiind un Plague Inc pe dos.

În prezent, în ecosistemele jocurilor de mobil, popularitatea Plague Inc a fost multiplicată în câteva zeci de aplicații care folosesc aceeași idee.

„Outbreak Infect the World” păstrează gameplay-ul din Plague Inc – crearea unui agent patogen, răspândirea lui, gradul de contagiune și de severitate a bolii și simptomelor, cautarea unui leac. Jocul are mult mai puține descărcări și a primit 4,1 stele din 5 posibile.

„Universe Pandemic” (peste 100.000 de instalări, 3,9 puncte) și „Bacterial Takeover” (4,3 puncte, peste 1 milion de instalări) extind ideea din Plague, pentru că bacteria pe care jucătorul o creează trebuie să infecteze universul.

O abordare cumva mai radicală este „Bio Inc. Nemesis – Plague Doctors”, un simulator în care jucătorul conduce o echipă de medici care își îmbolnăvesc pacienții. Jocul este în dezvoltare, dar poate fi instalat și derivă din „Bio Inc – Biomedical Plague and rebel doctors”, dezvoltat de DryGin Studios, unde ideea este de a îmbolnăvi o singură persoană, prin crearea de boli unice, impulsionînd factori de risc și încetinind însănătoșirea, în timp ce o echipă de medici caută un remediu. Jocul are 4,3 puncte și mai mult de 10 milioane de instalări.

În „Lapse: A Forgotten Future” (4,6 puncte, peste 5 milioane de instalări) jucătorul este liderul unei națiuni care trebuie să decidă care sunt căile de urmat în lupta cu bolile, dar nu numai, ci și cu foametea sau războiul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri