Jocuri pe Facebook: femeile preferă Farmville, iar bărbații aleg jocurile sportive și pokerul – STUDIU

Jocuri pe Facebook: femeile preferă Farmville, iar bărbații aleg jocurile sportive și pokerul - STUDIU
Publicat: 14/06/2012, 15:45
Actualizat: 14/06/2012, 15:45

Circa 47% din persoanele cu vârsta între 18 și 35 ani, din zona urbană, prezente pe Facebook, accesează jocuri, femeile fiind fane Farmville/ Cityville, precum și ale celor de genul bubble/cubes, în timp ce bărbații preferă jocurile sportive și pokerul, potrivit unei cercetări Love Plus.

Love Plus, unul dintre principalii competitori pe piața de prezervative, a anunțat joi că lansează o aplicație pe Facebook – jocul „Love Factory” – produsă integral în România, disponibilă global, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Implementarea proiectului Love Factory a fost precedată de o cercetare realizată în octombrie 2011 pe o bază de 400 de respondenți, bărbați și femei din zona urbană, care folosesc Facebook, inclusiv pentru jocuri, mai mult de o dată pe săptămână. Printre obiectivele acestei cercetări s-au numărat: înțelegerea targetului – cei care folosesc Facebook și jocurile prezente pe această platformă, precum și analiza obiceiurilor și a motivațiilor acestora din spatele deciziei de a se juca.

Astfel, s-a constatat că majoritatea reprezentanților categoriei de vârstă 18-35 ani, din zona urbană, sunt prezenți pe Facebook (86,5%), iar dintre aceștia 46,9% accesează jocurile. Jocurile preferate de aceștia sunt Farmville, Cityville, Mafia Wars, FIFA Manager și The Sims Social. Cele mai populare jocuri, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sunt cele de tip Farmville (91,2%), urmate de poker (36,9%) și jocuri sportive (37,9%).

Dacă sunt analizate preferințele la nivelul categoriilor de jocuri, femeile sunt fanele celor de tipul Farmville/ Cityville, precum și a celor simple, de genul bubble/cubes. De cealaltă parte, bărbații preferă jocurile sportive și pokerul, se spune în comunicat.

Timpul dedicat sesiunilor de joc pe Facebook oferă noi elemente de diferențiere între cele două sexe. Astfel, majoritatea femeilor (45,6%) dedică 15-30 minute unei sesiuni de joc pe Facebook, în timp ce 31,5% dintre bărbați petrec 5-15 minute pe sesiune. Totodată, cei între 18-30 ani petrec mult mai mult timp jucându-se pe Facebook decât cei de 31-35 de ani.

Momentul accesării acestor jocuri a fost un alt indicator al studiului. Astfel, femeile se joacă atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. În schimb, bărbații preferă să se joace mai degrabă în timpul săptămânii, după serviciu (27,6%) sau în weekend (30,5%).

Principalul motiv pentru cei care aleg să se joace pe Facebook constă în faptul că jocurile reprezintă un mod plăcut de petrecere a timpului, iar această observație este valabilă indiferent de sex, vârstă sau mărimea orașului. Mai mult, dacă bărbații sunt atrași de competiția cu prietenii sau cu alți jucători (61,1%), încercând mereu să obțină cel mai bun scor, femeile caută interacțiunea cu prietenii și dorința de a nu rămâne în urmă.

Principala sursă de informare în legătură cu jocurile pentru toate categoriile de jucători este reprezentată de recomandările/ invitațiile prietenilor. Pe lângă acestea, femeile sunt mai influențate de Facebook ads (55,8%), în timp ce bărbații preferă să se documenteze singuri sau să afle de pe alte site-uri.

Proiectul „Love Factory” a fost dezvoltat pe parcursul unui an de echipa Love Plus, împreună cu Maria Negruță, Social Game Designer – Digital Cookies și compania locală de dezvoltare Assist Software. Cu acest proiect, compania își propune să atragă jucători din toată lumea, nu doar din România.

Jocul prezintă povestea unei fabrici de prezervative, unde utilizatorii pot să producă și, mai apoi, să vândă prezervative către diferite piețe de desfacere. Mașinile din joc sunt create după designul celor din fabricile reale. Jucătorii sunt însoțiți în aventura lor de cinci personaje, în centrul acțiunii fiind roboțelul MARU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii