„Jocurile foamei: Revolta I”, lider la box office-ul din România: Câți spectatori au văzut filmul în doar câteva zile

„Jocurile foamei: Revolta I, lider la box office-ul din România: Câți spectatori au văzut filmul în doar câteva zile
Publicat: 27/11/2014, 14:50

„Jocurile foamei: Revolta I”, care a avut premiera pe micile ecrane pe 21 noiembrie, este filmul numărul unu în România, fiind văzut de peste 66.000 de spectatori și înregsitrând încasări de peste 335.000 de dolari, potrivit procinema.ro.

Producția se bucură de succes și la box office-ul nord-american, unde a avut încasări de 123 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare, reușind astfel să surclaseze blockbusterul „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea”, al cărui debut a generat încasări de 100 de milioane de dolari la box office-ul nord-american.

De asemenea, la box office-ul internațional, producția s-a bucurat de 152 de milioane de dolari, în timp ce la nivel global a avut încasări de 275 de milioane de dolari, scrie Reuters.

În ciuda încasărilor uriașe – doar 14 filme din întreaga istorie cinematografică au avut cifre mai mari -, „Jocurile foamei: Revolta I” nu a reușit să depășească primele două părți ale seriei: „The Hunger Games/ Jocurile foamei” a debutat, în 2012, cu 152 de milioane de dolari la box office-ul nord-american, iar „The Hunger Games: Catching Fire/ Jocurile Foamei: Sfidarea”, care a fost lansat anul trecut, cu 158 de milioane de dolari.

Filmul SF „Jocurile foamei: Revolta I”, regizat de Francis Lawrence, este primul din cele două părți cinematografice bazate pe romanul „Mockingjay/ Revolta”, ultimul volum al trilogiei „The Hunger Games/ Jocurile foamei”, semnată de scriitoarea americană Suzanne Collins, și a treia parte a seriei de succes.

Din distribuția lungmetrajului mai fac parte actorii Donald Sutherland, Woody Harrelson, Julianne Moore, Jena Malone, Elizabeth Banks, Natalie Dormer, Stanley Tucci și regretatul Philip Seymour Hoffman.

Filmul urmărește noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen, interpretată de laureata premiului Oscar Jennifer Lawrence, care se întoarce în locul său natal, Districtul 12, pe care îl găsește devastat de Capitoliu – guvernul central. Singură și îngrozită, eroina rătăcește printre ruine, încercând să se recupereze după extenuantele Jocuri ale Foamei.