Joe Satriani lansează un nou album

Joe Satriani lansează un nou album
Publicat: 04/03/2013, 16:43
Actualizat: 29/03/2019, 15:38

Chitaristul Joe Satriani, care va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din București, pe 20 mai, își va lansa, pe 7 mai, un nou album, „Unstoppable Momentum”, împreună cu Mike Keneally, Chris Chaney, Vinnie Colaiuta și Joe Bosso, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

S-ar putea spune că Joe Satriani este cel mai muncitor chitarist din branșă. Superstarul, care anul trecut a avut turnee în America de Sud, Europa și Australia, cu din ce în ce mai popularul său show „G3”, a anunțat lansarea celui de-al 14-lea album – „Unstoppable Momentum” -, pe 7 mai, prin marca Epic Records. Albumul a fost coprodus de Satriani și de faimosul producător Mike Fraser, de la Skywalker Studios din Bay Area.

„Acum că asteroidul ne-a ocolit, simt că este timpul să rup tăcerea și să vă anunț ce am făcut în ultimele luni”, spune Joe Satriani. „După reîntoarcerea acasă din ultimele și incredibilele turnee «G3», am început să scriu pentru o înregistrare solo. Au urmat două luni pline, care au dus la o grămadă de muzică nouă, pe care urmează să o înregistrez cu mult entuziasm. Cu 16 melodii selectate pentru proiect, foarte diferite, cu influențe muzicale variate, am realizat că trebuie să adun o nouă trupă. Ideea era să ridic nivelul de energie din sesiunile de înregistrare și să permit fiecărui individ să se exprime. I-am adus în Skywalker Sound pe Mike Keneally, la clape, Chris Chaney, la bas, și pe Vinnie Colaiuta, la tobe. Compatibilitatea dintre acești minunați interpreți a fost fantastică și am finalizat toate piesele cu performanțe uimitoare din partea tuturor. De Ziua Îndrăgostiților, am terminat în cele din urmă, am revăzut piesele cu Mike Fraser și am trecut cu entuziasm la următorii pași. Albumul este acum la Vancouver, în studioul de mixaj. Nu sunt sigur cât de multe piese vor ajunge în produsul final, mai am mult de lucru la acest capitol. Ne pregătim să aducem muzica cea nouă în turneu, începând cu mijlocul lunii mai și continuând cu ce a mai rămas din 2013. Trupa mea de turneu va fi compusă din Mike Keneally, la clape și chitară, Bryan Beller, la bas, și Marco Minnemann, la tobe. Sunt atât de încântat că vom cânta împreună! Ne vedem în turneu”, adaugă Satriani.

Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial, odată cu albumul său din 1987 „Surfing with the Alien”. După 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy și numeroase alte trofee, Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor și mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanți chitariști ai decadelor ’80 și ’90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toți acești muzicieni spun că „Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot auzi influența incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi. De la lansarea „Surfing with the Alien”, albumul care i-a adus succesul comercial și l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat și Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoțit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internațional și a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia și Europa, cimentându-și reputația de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar și Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internațional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada și Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formație nouă a anului 2009.

Pe 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la prețurile de 160 de lei, 130 de lei și 100 de lei, în funcție de distanța față de scenă. Tichetele se pot cumpăra online, de pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Concertul de la București este organizat de Events.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară