Johnny Depp, mai bogat cu 35 milioane de dolari. Cui i-a vândut iahtul „Amphitrite”

Publicat: 10/01/2016, 19:12

Romanciera britanică a luat decizia de a cumpăra acel iaht de lux după ce a petrecut o vacanță la bordul ambarcațiunii respective alături de soțul ei Neil și de cei doi copii ai cuplului, David și Mackenzie, în 2015.

Potrivit jurnaliștilor de la tabloidul The Sun, scriitoarea J.K. Rowling „s-a îndrăgostit pur și simplu” de acel iaht ce are o lungime de 47,5 metri, pentru a cărui recondiționare și modernizare Johnny Depp a plătit o sumă de peste 8 milioane de dolari. Starul hollywoodian a acordat ambarcațiunii numele „Vajoliroja”, după prenumele fostei sale partenere de viață, Vanessa Paradis, și ale celor doi copii ai lor, Lily-Rose și Jack.

După despărțirea din 2012 de Vanessa Paradis, Johnny Depp a redenumit iahtul, acordându-i numele „Amphitrite”, chiar în ziua în care s-a căsătorit cu actrița Amber Heard.

Starul hollywoodian a dorit, inițial, să vândă ambarcațiunea unui magnat american din domeniul transportului maritim.

Potrivit The Sun, iahtul celebrului actor a fost redecorat pentru a semăna cu o corabie de pirați, iar printre elementele de mobilier pe care le conține se află câteva canapele roșii, decorațiuni rustice și chiar o sculptură ce imită capul unui pirat.

Iahtul este înzestrat cu echipamente sportive diverse, inclusiv pentru practicarea sporturilor nautice, dar și cu un cinematograf, televiziune prin satelit și o sală de jocuri video. Ambarcațiunea poate să primească la bordul ei până la 10 persoane, alături de cei nouă membri ai echipajului, și poate fi închiriat pentru vacanțe de o săptămână, contra sumei de 115.200 de dolari.

În vârstă de 50 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-și publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărțile „Harry Potter” au fost publicate între anii 1997 și 2007 și au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger și Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase