„Jur că e adevărat”. George Michael dezvăluie întâmplarea care l-a făcut să renunțe la canabis

Jur că e adevărat. George Michael dezvăluie întâmplarea care l-a făcut să renunțe la canabis
Publicat: 06/03/2014, 12:53
Actualizat: 26/03/2019, 09:55

Artistul, în vârstă de 50 de ani, care a recunoscut în 2009 că redus de la 25 la 7-8 numărul de țigări cu canabis pe care le fuma zilnic, s-a aflat în comă vreme de trei săptămâni în 2011, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie și a fost șocat să constate după ce s-a trezit că vorbea cu accent de Bristol în locul obișnuitului său accent londonez.

David Austin, managerul său, spune că artistul a reușit să renunțe definitiv la acel drog și că incidentul din 2011 a reprezentat o experiență care i-a schimbat viața.

„Nu a mai fumat canabis de un an și jumătate. Acel incident i-a schimbat viața complet”, a spus David Austin.

Cântărețul a vorbit și în trecut despre șocul pe care l-a avut atunci când s-a trezit din comă și a înțeles că vorbea cu accent de West Country (regiune din sud-estul Marii Britanii, n.r.), adăugând însă că „nu era nimic rău în acel dialect”.

„Jur că e adevărat. M-am trezit din comă și vorbeam cu accent de West Country. Medicii erau îngrijorați, credeau că am acea boală care-i face pe unii oameni să se trezească din comă și să vorbească franceză sau altă limbă pe care au învățat-o la școală”, a declarat artistul, în iulie 2012, pentru LBC Radio.

„Nu e nimic rău în a avea accent de West Country, însă e totuși puțin cam ciudat, atunci când ești din nordul Londrei. Surorile mele, care erau în mod evident atât de ușurate de faptul că ieșisem din comă, au început să râdă până n-au mai putut când m-au auzit vorbind, parcă asistau la un număr de stand-up comedy”.

David Austin a ținut, totodată, să micșoreze importanța accidentului suferit de George Michael în mai 2013 când artistul britanic a căzut dintr-un automobil, în plin mers, pe o autostradă din Marea Britanie. Cântărețul, care a suferit numeroase răni în zona capului, a fost transportat cu elicopterul la spital.

„A fost un accident nefericit – asta a fost tot”, a spus David Austin pentru Daily Mirror.

Acesta a fost cel mai recent incident dintr-o serie de accidente în care a fost implicat artistul britanic în ultimii ani.

În 2012, George Michael și-a anulat turneul din Australia din cauza unei „crize majore de anxietate”, despre care a spus că a fost cauzată de pneumonia severă cu care a fost diagnosticat în 2011 și din cauza căreia a fost tratat timp de o lună la secția de terapie intensivă a unui spital din Viena.

George Michael a ținut prima pagină a presei internaționale în 2007 și în 2010 din cauza unor incidente similare. În ambele cazuri, cântărețul și-a avariat automobilul pe care îl conducea, după ce fumase canabis.

George Michael a vândut peste 80 de milioane de albume pe plan internațional, iar printre piesele sale se numără hituri precum „Careless Whisper”, „Faith ” și „Last Christmas”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase