Korn va concerta la Arenele Romane din București

Korn va concerta la Arenele Romane din București
Publicat: 10/02/2015, 12:51

Korn va cânta anul acesta pentru prima dată la București. Concertul va avea loc pe 3 august, la Arenele Romane, și marchează cea de-a doua vizită a trupei în România, după prezența în cadrul ediției din 2010 a festivalului Peninsula din Târgu-Mureș.

Korn va ajunge pentru prima dată și la București, în formula Jonathan Davis (voce, cimpoi), James ‘Munky’ Shaffer (chitară), Brian ‘Head’ Welch (chitară, backing vocal), Reginald ‘Fieldy’ Arvizu (bass) și Ray Luzier (tobe, percuție).

Concertul va include cele mai cunoscute melodii ale Korn, dar și piese de pe primul album al trupei, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a formației.

În deschiderea concertului, publicul va putea să-i vadă pe Point Blank din Macedonia, dar și pe cei de la Coma, Implant Pentru Refuz și DJ Hefe din România.

Korn este una dintre cele mai cunoscute trupe din lume ale curentului nu metal, având peste 20 de ani de cariera de-a lungul căreia au reușit să-și păstreze un loc fruntaș în lista preferințelor iubitorilor acestui gen. Lansată în 1993 cu albumul demo „Neidermayer’s Mind”, Korn a cunoscut succesul internațional odată cu cel de-al treilea album din carieră, „Follow the Leader” (1998), care a debutat direct pe primul loc în clasamentul Billboard 200, fiind răsplătit cu cinci discuri de platină pentru vânzări de peste 10 milioane de copii în întreaga lume. Materialul a inclus o serie de colaborări cu alți artiști cunoscuți printre care Ice Cube, Tre Hardson (membru al trupei Pharcyde), Fred Durst (Limp Bizkit), dar și actorul Cheech Marin. „Got The Life” și „Freak on a Leash” sunt două dintre single-urile extrase de pe acest album, piese care le-au adus membrilor trupei un public mult mai vast, dincolo de barierele genului, dar și aprecierea oamenilor din industrie, tradusă în numeroase premii și nominalizări. „Freak on a Leash” a luat Grammy-ul pentru Best Music Video, primind o nominalizare și pentru Best Hard Rock Performance. Clipul piesei a câștigat în același an alte nouă nominalizări la MTV Video Music Awards, dar și două trofee pentru cel mai bun clip rock și cea mai bună editare.

Albumul „Issues”, cel de-al patrulea, lansat doar un an mai târziu, a avut același debut fulminant, ocupând prima poziție din Billboard 200 cu peste 500.000 de copii vândute în prima săptămână. Trupa a sărbătorit momentul cu un concert live în cadrul Apollo Theater din New York, întregul show fiind preluat și difuzat simultan la mai multe radiouri din țară. A fost primul eveniment de acest gen realizat de o trupa rock în ultimii 50 de ani.

În aceeași perioadă, Korn a avut și o apariție într-un episod al serialului „South Park”, intitulat „Groovy Pirate Ghost Mystery”, în cadrul căruia a avut premiera „Falling Away from Me”, primul single al albumului.

Au urmat alte șapte materiale discografice, trupa trecându-și în CV de-a lungul timpului numeroase alte performanțe muzicale printre care 19 nominalizări și șapte trofee în cadrul unor gale ale industriei de profil precum: MTV Europe Music Awards, MTV Asia Awards, Revolver Golden Gods Awards, Kerrang! Awards, Loudwire Music Awards, MuchMusic Video Awards și Drummies! Awards. În 2011, pentru albumul „The Path of Totality, cel de-al zecelea din carieră, Korn a avut o serie de colaborări neașteptate cu artiști din elita electronic dance music precum Skrillex și Noisia.

Muzica trupei a surprins încă de la început, fiind greu de încadrat în perimetrul unui singur gen. Deși în stilul lor se regăsesc numeroase influențe de la Metallica, Nirvana, Led Zeppelin, Alice in Chains, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Biohazard, Nine Inch Nails, Beastie Boys, Black Sabbath și Anthrax, mare parte din muzica lor a fost inspirată și din cultura hip
hop. Alternative metal, alternative rock, grunge metal, post-grunge, hard rock, rap metal, funk metal, groove metal sau industrial metal sunt doar câteva dintre etichetele muzicale aplicate stilului Korn, aceasta fiind de altfel prima trupă asociată curentului nu metal.

În cartea „Nu-metal: The Next Generation of Rock & Punk”, Korn s-a situat pe poziția a treia în clasamentul celor mai bune trupe de nu metal din lume.

Biletele pentru concertul de la București vor fi puse în vânzare marți, pe www.myticket.ro, la prețul de 140 de lei (preț valabil doar in „pre sale”, pentru un număr limitat de bilete). Ulterior, acestea vor putea fi achiziționate la prețul de 160 de lei.

Pentru cei mai înfocați fani, există și o categorie specială de bilete „early entry”, în număr limitat, care le va asigura accesul mai devreme în spațiul de eveniment. Acestea costă 200 de lei.

În ziua evenimentului, la intrare, biletele rămase disponibile vor putea fi achiziționate la prețul de 180 de lei.

În perioada următoare, biletele se vor găsi și în rețeaua magazinelor Diverta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului