„Le Blob”, cea mai ciudată creatură din lume: este unicelulară, fără creier, dar e capabilă să învețe

„Le Blob, cea mai ciudată creatură din lume: este unicelulară, fără creier, dar e capabilă să învețe
Publicat: 18/10/2019, 17:12

„The Blob” (trad. „Pata”) este cu adevărat una dintre cele mai extraordinare vietăți care trăiește pe pământ. „A aparut de milioane de ani și totuși încă nu avem idee ce e”, a declarat Bruno David, președintele grădinii zoologice din Paris, unde „Pata” a devenit un punct de atracție.

Ființă foarte interesantă, creatura este capabilă să memoreze, să rezolve probleme, să se deplaseze într-un labirint sau chiar să se comporte ca un animal.

A fost numită după filmul de groază „The Blob”, în care o creatura extraterestră vine pe pământ pentru a devora rezidenți din Pennsylvania, un stat din SUA. Organismulreal este compus dintr-o singură celulă, cateodată cu mai multe nuclee care se pot reproduce.

Este de culoare galbenă, dar se poate găsi și în nuanțe de roșu, alb sau roz. Poate fi găsită pe frunze uscate, trunchiuri de copaci sau diverse zone umede din pădure.

Potrivit unui studiu publicat în anul 2016, chiar dacă nu are un sistem nervos, creatura poate „învăța” din experiențe, schimbându-și ulterior comportamentul.

„Se pot forma Blobs de orice mărime, nu există o limită”, a declarat Audrey Dussutour,specialistul Centrului de Cercetări Științifice din Franța.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase