Leo Iorga este operat vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale; operația a început la ora 9.00

Leo Iorga este operat vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale; operația a început la ora 9.00
Publicat: 09/05/2014, 11:57
Actualizat: 29/07/2014, 21:44

„Este în operație de la ora 9.00, atunci l-au dus la sala de operații”, au spus reprezentanții lui Leo Iorga.

Aceștia au precizat că totul a decurs bine înaintea operației. „A fost doar puțin din scurt din cauza sărbătorilor”, au spus aceștia.

Alături de Leo Iorga, la Spitalul Monza – Brain Institute, se află în prezent familia și apropiații artistului.

Muzicianul Adrian Ordean a scris, la sfârșitul săptămânii trecute, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook că Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru această intervenție chirurgicală. În acest sens, pe Facebook a fost creată pagina „Alături de Leo Iorga”, pe care a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Leo Iorga.

Duminică, Leo Iorga a declarat pentru MEDIAFAX că a aflat prin intermediul unei televiziuni că Fundația Creștină „George Becali” ar fi interesată să susțină financiar intervenția sa chirurgicală. Leo Iorga a precizat că a fost contactat în acest sens de reprezentanți ai televiziunii respective, însă nu a fost contactat direct de reprezentanții fundației.

Ulterior, însă, reprezentanții Fundației „George Becali” l-au contactat pe artist și au donat o sumă de bani pentru intervenția chirurgicală a artistului, după cum au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanții cântărețului. Aceștia nu au precizat despre ce sumă este vorba.

„Reprezentanții fundației au luat legătura cu noi și au donat o sumă, așa cum au făcut și alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de susținere și fiecare a donat cât a putut. Oricum va fi în tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare”, au mai spus reprezentanții lui Leo Iorga.

Solistul rock Leo Iorga a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că a aflat săptămâna trecută că trebuie să suporte o intervenție chirurgicală de urgență, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizând că înainte de Paști a avut „o criză mare de convulsii” și a urmat un tratament care „l-a anchilozat”.

„Săptămâna trecută am aflat că trebuie să fac această intervenție chirurgicală de urgență. Am urmat un traseu și, pentru că asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a dispărut complet. Dar înainte de Paști am avut o criză mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adică nici nu mai pot să mă țin pe picioare și atunci m-am întors la suita de medici (…) Radiologic nu se mai poate intra acum, pentru că formațiunea rămasă acolo a fost foarte expusă radiologic (…) Și atunci singura soluție viabilă, preferabilă, a fost intervenție chirurgicală directă, însă la foarte multe spitale de stat mi s-a spus că riscurile sunt de paralizie totală sau parțială și singurul loc unde l-am găsit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza”, a declarat Leo Iorga, duminică, pentru agenția MEDIAFAX.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuți soliști rock din România, s-a născut la Arad, în 1964.

A început să cânte la 14 ani ca toboșar (1978) în trupa Liceului „Ioan Slavici” (1980-1982). A cântat la trupa Hidro Grup 8 ca toboșar și solist. Până în 1985 a colaborat cu grupul Pacific, iar din 1985 până în 1987 a cântat cu grupul Sui Generis din Arad. În 1988 a devenit lider vocal al grupului Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară” și „Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996 a fost lider vocal al grupului Compact, care îi avea la momentul respectiv în componență și pe Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Lelut Vasilescu. În această formulă, Compact a lansat hiturile „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândești la mine”, „Toamna în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia” și „Cine ești tu oare?”.

Cu Leo Iorga solist vocal trupa Compact a cântat la festivalul „Mitt Ein Ander” la Berlin, în 1989, și a avut trei turnee în Republica Moldova (în 1988, 1990, 1992). În 1990, formația a participat la turneul „British Rock for Romania”, alături de trupele Crazy Head, Jesus Jones, Skin Games. În 1991, Compact cu Leo Iorga au cântat la Festivalul Mamaia.

În 1992, formația a participat la festivalul „Rock ’92”, alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band. Iar în 1993, trupa a susținut două concerte (la Brașov și Sofia) alături de trupa Nazareth.

În 1994, formația Compact a cântat la „Skip Rock Festival” alături de celebrul grup Jethro Tull, iar în 1993, 1994 și 1995 a participat la turneul Marlboro Music împreună cu Holograf, Iris și Direcția 5.

Din 1997 până în anul 2001, Leo Iorga a cântat alături de Andrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiță Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul „Pampon” Neascu, Cătălin „Bibanu” Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.

Din 2003 până în octombrie 2012 a cântat acompaniat de grupul Pacifica (Teo Boar, Vlady Cnejevici, Cristi Iorga, Marian „Lacke” Mihăilescu).

Din toamna anului 2012, Leo Iorga a cânta cu trupa „Leo Iorga & Ordean”, alături de Adrian Ordean, Cristi Iorga, Dan Stesco „Polymoog”, Alex Ardelean, Marian „Lacke” Mihailescu.

În decembrie 2012 a avut loc „botezul” trupei, care de atunci se numește PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. În februarie 2013, Dan Stesco „Polymoog” s-a retras din trupă, însă formația a continuat să susțină numeroase concerte în țară pe parcursul anului 2013.

La începutul anului 2014, Cătalin „Bibanu” Dalvarea l-a înlocuit la tobe pe Cristi Iorga, care a plecat din țară.

În aprilie 2014, trupa PACT a lansat albumul „Numărul Unu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii