Mai ai curaj să bei BERE după CE CITEȘTI ASTA? Ingredientul care NU apare pe ETICHETĂ

Redactor:
Mihai Schiau
După ce vei citi asta, te vei gândi de două ori înainte să...

Business Insider a realizat o investigație care relevă „ingredientele scârboase” din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Gândacii, măruntaiele peștilor sau părul de șobolan sunt „secretele” prin care marile companii își colorează produsele și le conferă gustul unic, notează sursa.

GÂNDACI STRIVIȚI. Business Insider susține că Starbucks strivește gândaci pentru a obține colorantul roșu folosit în cafelele sale.

SECREȚII ANALE DE CASTOR. Firmele producătoare de înghețată folosesc o combinație între urina și secrețiile anale ale castorilor, numită „castoreum”, pentru a crea aromele de vanilie și zmeură. Castoreum, produs aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), este folosit și în parfumuri.

VEZICĂ DE PEȘTE. Conform Business Insider, „ingredientul” secret care oferă strălucire berii este vezica uscată de pește. BBC a confirmat această teorie printr-o investigație care a scos la iveală că majoritatea berilor britanice conțin vezică de pește.

NISIP. Sosul picant din restaurantele Wendy’s conține, pe lângă chili, și nisip, folosit drept agent antiaglomerant.

ȚESUT CONJUNCTIV DE PORC. Gelatina folosită la jeleuri este făcută din colagen, care la rândul ei se obține din țesut conjunctiv de porc fiert.

SECREȚII DE OAIE. Lanolina, un aditiv aprobat de FDA care face guma de mestecat mai moale, provine din prelucrarea lânii de oi. Această substanță gelatinoasă se mai găsește și în cosmetice, în protecția solară și în produsele pentru copii.

RUMEGUȘ. Cașcavalul ras conține rumeguș, care îl face să nu se lipească.

PENE DE RAȚĂ ȘI PĂR UMAN. Conform Business Insider, producătorii de pâine folosesc un aminoacid numit L-cisteină, care face pâinea mai moale. Acest aminoacid este format din 80% păr de om prelucrat, dar conține și pene de rață prelucrate. McDonald’s folosește L-cisteina pentru plăcintele sale.

VIERMI. FDA spune că este „perfect normal” ca, în fiecare 100 de grame de ciuperci, să se „strecoare” maximum 19 viermi și 74 de acarieni.

DEODORANT DE WC. Bisulfitul de sodiu, folosit în majoritatea odorizanților de WC, este folosit în prepararea chips-urilor, pentru a le prelungi termenul de valabilitate și a evita decolorarea.

PĂRUL DE ȘOBOLAN. FDA permite ca, la fiecare 100 de grame de ciocolată, să apară un fir de păr de șobolan și 60 de fragmente de insectă.

Inchide