Mango a lansat în magazine această bluză. Când au privit cu atenție imprimeul, clientele au avut o REACȚIE VEHEMENTĂ

Publicat: 18/10/2014, 13:18

Retailerul spaniol de îmbrăcăminte Mango a atras recent numeroase critici dure asupra sa. Totul din cauza unei bluze pentru femei, al cărei imprimeu amintește de insigna Schutzstaffel (SS), organizația paramilitară fascistă aflată sub conducera Partidului Nazist și a lui Adolf Hitler.

Imediat după lansarea respectivului model, pe rețele de socializare au început să circule fotografii însoțite de comentarii acide, mulți catalogând bluza, în mod ironic, drept „nazi-chic”, scrie ibitimes.com.

FOTO: Mango

Spre exemplu, un internaut a întrebat dacă bluza face parte din „colecția Eva Braun”, referindu-se la amanta lui Hitler.

Pe de altă parte, Martin Sonneborn, membru al Parlamentului European și cunoscut satirist german, a întrebat ironic pe pagina sa de Facebook: „De ce Mango are acest model doar pentru femei – nu existau și bărbați naziști?”.

FOTO: Wikipedia // Steagul SS

În urma acestui val de reacții, reprezentanții Mango au arătat că regretă „asocierea nefericită”, însă nu au retras bluzele respectve din magazine.

Nu este totuși prima dată când un retailer de îmbrăcăminte face o asemenea gafă. În august, compania Zara a fos criticată după ce a lansat un model de pijamale pentru copii ce arătau precum uniformele prizonierilor din lagărele de concentrare.

Respectivul produs a fost totuși retras din magazine, iar Inditex, compania-mamă, și-a prezentat scuzele în mod public.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase