„Marele Gatsby”, lider în box office-ul românesc de weekend – TRAILER

Marele Gatsby, lider în box office-ul românesc de weekend - TRAILER
Publicat: 22/05/2013, 10:14
Actualizat: 02/02/2019, 20:09

Filmul „Marele Gatsby”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 848.649 de lei și 39.542 de spectatori, informează Asociația Film România.

Lungmetrajul, o nouă ecranizare a romanului scris de F. Scott Fitzgerald, a fost proiectat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, care se va încheia pe 26 mai.

Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă și plină de bogății a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă și extravagantă. Curând, însă, Nick se trezește prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia și tragedia pândesc la tot pasul. Cadrele spectaculoase, costumele senzaționale și atmosfera romantică a anilor 1920 sunt susținute cu realism de efectele 3D ale filmului și interpretările excepționale ale lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher și multor alți actori extrem de talentați. Filmul este adus pe marile ecrane românești de MediaPro Distribution.

O altă premieră, „Star Trek în întuneric 3D/ Star Trek Into Darkness”, s-a clasat pe cel de-al doilea loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 659.789 de lei și 28.161 de spectatori.

Noul film din universul cult „Star Trek”, produs și regizat de J.J. Abrams, cu Chris Pine în rolul Căpitanului Kirk și Zachary Quinto în cel al celebrului Spock, a obținut încasări de 70,6 milioane de dolari în primul weekend de proiecții la nivel internațional. În timp ce se întoarce acasă, echipajul de pe Enterprise trebuie să facă față unor forțe „teroriste” implacabile din sânul propriei organizații, determinându-l pe Căpitanul Kirk să lanseze o vânătoare de capete, pentru a-l neutraliza pe acela care reprezintă el însuși o armă de distrugere în masă.

Liderul de weekendul trecut, „Omul de Oțel 3”, a coborât pe poziția a treia, cu încasări de 193.851 de lei și 9.033 de spectatori. Povestea din „Omul de Oțel 3” continuă atât firul narativ din „Avengers”, cât și pe cel din primele două părți ale francizei „Iron Man”, dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situație: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes și supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situația de a-și folosi inteligența și inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziție tehnologia și resursele financiare cu care era obișnuit. Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt puși în pericol, Tony Stark este nevoit să facă față amenințării și să își salveze familia și concetățenii.

Pe locul al patrulea se regăsește „Nuntă cu peripeții”, care a avut încasări de 113.509 lei și 5.807 spectatori. Chiar dacă nu mai formează un cuplu de foarte mult timp, Don și Ellie Griffin (Robert De Niro și Diane Keaton) sunt forțați de împrejurări să pozeze din nou într-o familie fericită. Toată această șaradă a fost pusă la cale în momentul în care la nunta fiului lor adoptiv decide să participe, din senin, mama biologică a tânărului.

Pe poziția a cincea s-a clasat Legea străzii/ Hummingbird”, care a avut încasări de 105.671 de lei și 5.367 de spectatori. Jason Statham este Joey, un fost soldat din Forțele Speciale, ajuns să trăiască pe străzi, în lumea de infractori din Londra, și care acum se transformă în înger răzbunător când destinul îl obligă să-și asume identitatea altcuiva.

În total, cinematografele românești au avut, în weekend, încasări de 2.127.069 de lei și 101.431 de spectatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului