MasterChef. Emisiunea difuzată aseară de Pro Tv, urmărită de aproape 3 milioane de telespectatori. Flavia a părăsit compeția culinară

Publicat: 23/05/2012, 15:21
Actualizat: 23/05/2012, 15:21

Ediția difuzată aseară a emisiunii „MasterChef” a fost lider absolut de audiență pe toate categoriile de public, ținându-i pe telespectatorii Pro Tv cu sufletul la gură ca să afle cine va pleca acasă în urma probelor eliminatorii.

Potrivit cifrelor de audiență, postul de televiziune din Pache a înregistrat 18,7 puncte de rating și 41,8 % cotă de piață pe publicul său țintă în minutul de maximă audiență de la 22.13, în vreme ce la nivelul întregii populatii a României, show-ul de la Pro Tv a atras în minutul 21.43 aproape 3 milioane te telespectatori.

Ediția de marți seara nu a avut rival în intervalul 20.26-22.29, când Pro Tv a fost lider de audiență pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 14,1 puncte de rating și 32,7 % cotă de piață, mai mult decât dublu decât Antena 1, principalul competitor, care obținea în același interval orar 6 puncte de rating și 14 procente din cota de piata.

Și la nivelul publicului din mediul urban Pro Tv a fost imbatabil cu o audiență medie de 11,1 puncte de rating și 23,1 % cotă de piață, urmat de Antena 1 cu 5,6 puncte de rating și 11,7 % cotă de piață. Iar la nivelul întregii populații a țării emisiunea „MasterChef” a obținut o audiență medie de 10,2 puncte de rating și 21,7 % cotă de piață, clasandu-se astfel pe primul loc în topul audiențelor, în timp ce Antena 1 obținea 5,8 puncte de rating și 12,4 % cotă de piață.

Petru a fost desemnat câștigător al Cutiei Misterelor

Ediția de aseară a show-ului „MasterChef” a debutat cu proba Cutia Misterelor, la care concurenții au avut de gătit pe baza ingredientului surpriză: homarul. Nu mică le-a fost mirarea tuturor să ridice cutiile de pe masa de lucru și să găsească sub ele câte un homar viu.

Și pentru că înainte de a se găti, acesta trebuie pus viu în apa clocotită, presiunea probei și-a spus cuvântul pentru mulți concurenți. Miloase din fire, fetele au avut rețineri în a arunca în oala cu apă clocotită homarii vii, însă au fost încurajate de jurați. „Vreau întai să fac cunostință cu el”, a spus Liliana, „îl cheamă MasterChef”. La rândul ei, Flavia a recunoscut că nu a mai gătit niciodată homar, astfel că a fost ceva mai neîndemânatică decât de obicei și a reușit chiar să dea homarul pe jos.

Și pentru Bogdan proba a fost una de foc pentru că nu a reușit să pună homarul la fiert la timp, s-a pierdut cu firea și a avut nevoie de ajutorul lui Chef Florin pentru a manevra cum trebuie homarul, astfel încât să îl poată găti fără ca acesta să sufere.

După ce s-au luptat la propriu cu homarii, concurenții nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor celor trei jurati. Izaura, Andreea, Bogdan, Liliana, Simona, Flavia, toți au fost criticati pentru farfuriile lor. Bogdan a recunoscut că la această probă a fost o dezamăgire și pentru el însuși, iar Chef Scărlătescu nu l-a menajat deloc atrăgându-i atenția că trebuie să se adune.

Deși a făcut o sorcovă în farfurie, după cum îi reproșează mereu jurații, Gabi a fost ales printre 3 cele mai bune farfurii pentru că a dat dovadă de mult curaj în alegerile făcute. La fel și Mimi, care mai gătise homar o singură dată în viață și care a reușit încă o dată să îi surprindă plăcut pe cei trei chefi cu dish-ul său: „Te urăsc pentru că ai gătit atât de puțin”, i-a spus bucuros Chef Florin când a gustat din mâncare. „Nu mă gândeam că de la puiul din bucătăria mea de acasă o să ajung să gătesc homar cu nu știu ce sos și să fiu apreciată de chefi cu 20 de ani de experiență”, a fost răspunsul plin de emoție al lui Mimi.

Și Petru a gătit o farfurie care i-a impresionat pe jurați atât de mult încât Chef Sorin l-a lăudat și i-a spus că este prima oară în viață sa când mănâncă homar gătit astfel. „Nu e bună, Petru, este foarte bună. Bravo”. La rândul său, Chef Florin i-a spus lui Petru că e genul de mâncare la care nu vrea să se oprească din mâncat niciodată. Astfel, Petru a fost desemnat câștigător al Cutiei Misterelor și implicit al avantajului de a alege tema următoarei probe.

120 de minute au avut concurenții la dispoziție pentru a reproduce dish-urile gătite de Chefi

Etapa a doua a serii i-a adus pe cei trei chefi în postura de a găti în fața concurenților. Aceștia au putut urmări cum pregătește Chef Sorin vită, Chef Florin cinci feluri de creveți cu alte ingrediente exotice, iar Chef Cătălin cotlete de miel.

După ce au urmărit cu atenție o adevărată proba de măiestrie în bucătărie, după ce au gustat și au scos sunete de admirație când au văzut platingul spectaculos al fiecărui jurat, concurenții au așteptat cu nerăbdare și curiozitate decizia lui Petru.

În calitate de câștigător al probei precedente, Petru a putut alege ce să gătească el, dar și ceilalti concurenți. Pentru sine, Petru a ales să prepare dish-ul lui Sorin Bontea. Pentru Bogdan și Simona a ales preparatul lui Cătălin Scărlătescu, pentru Izaura, Gabi, Andreea, Flavia și Mimi preparatul lui Florin Dumitrescu, iar pentru Mehrzad, Liliana și Alexandru dish-ul lui Sorin Bontea.

Petru și-a motivat alegerea spunând că a ales după cum crede că își poate folosi acest avantaj în favoarea sa în concurs. „Am ales asta pentru că va fi mai greu pentru ei”, a recunoscut acesta. Nemulțumirile și acuzațiile au ieșit repede la iveală, pentru că unii concurenți nu au fost multumiți de alegerile lui Petru. În vreme ce Mimi a recunoscut că aici nu mai e vorba de o echipă, ci de o luptă individuală, de un concurs, Gabi a fost extrem de nemulțumit de alegerile lui Petru, pe care nu s-a sfiit să îl jignească. Nici Andreea nu l-a apreciat pe acesta, acuzându-l că nu are coloană vertebrală și că ea nu ar fi procedat așa, în timp ce Simona a mărturisit că se aștepta ca Petru să procedeze strategic și să îi pună în dificultate. „Fără să fim ipocriți, toți am fi făcut la fel”, a subliniat aceasta.

Timp de 120 de minute concurenții au gătit și au încercat să reproducă dish-urile gătite de Chefi, străduindu-se să își personalizeze farfuriile. Câțiva dintre ei au fost chiar prinși cu notițe pe care își însemnaseră rețete, însă Chef Florin a avut grija să le ia. Mehrzad a reușit să se apropie de preparatul lui Sorin, Alexandru a gătit corect, deși carnea era prea bine făcută, Andreea a pus prea mult usturoi în sosul de wassabi, Bogdan a fost la „4 grade de farfuria vieții lui”, după cum a spus Chef Cătălin, după care a primit laudele celorlalți doi.

Lui Gabi, Chef Sorin i-a atras atenția că trebuie să accepte competiția, că trebuie să arate că este bun nu prin înjurături, ci prin respectul față de ceilalți. „Toată furia ta este în mâncare și se simte, eu dintr-o mâncare ca asta nu vreau să gust”, i-a reprosat Sorin. Și Chef Cătălin i-a atras atenția lui Gabi că trebuie să își ceară scuze de la cineva din această emisiune, la finalul probei. Petru a schimbat un pic farfuria alegând să nu pună prosciutto și motivând că știa că doi dintre jurati au spus în trecut că nu le place prosciutto prăjit.

În ediția următoare concurenții vor trebui să gătească pentru taximetriști și turiștii de la munte

Deși au făcut și greseli, toți concurenții au fost la finalul probei încurajați și felicitați. „Sunteți puțin mai buni decât câțiva bucătari pe care eu îi cunosc în București”, i-a lăudat pe toți Chef Florin, „sper să învățați ceva din asta”. La testul sub presiune al serii au intrat totuși cinci concurenți: Andreea, Izaura, Simona, Flavia, care a avut cea mai dezamăgitoare farfurie de la proba precedenta, și Gabi.

Această probă a fost una de degustare a ciorbei: fiecare a fost invitat să își pună în farfurie un polonic de ciorbă, să guste și să ghicească cât mai multe ingrediente dintre cele 40 folosite la prepararea ei. „E greu pentru că se pot confunda multe arome”, a spus Simona când a auzit ce trebuie să facă. În urma acestei probe, Flavia a fost cea care a ghicit cele mai puține ingrediente și care, la finalul serii a părăsit competiția.

Petru și Liliana au fost aleși capitani de echipa pentru probele de săptămâna viitoare. Petru și-a ales culoarea albastră, dar și coechipierii – Gabi, Mimi, Simona, Mehrzad, în vreme ce Liliana a format echipa roșie alături de Bogdan, Alexandru, Izaura și Andreea.

Săptămâna viitoare cele două echipe se vor confrunta în două probe pe teren, mai precis în parcarea unui hipermarket din capitala și pe o pârtie la munte, unde vor încerca să satisfacă două tipologii diferite: taximetriștii și turiștii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete