MasterChef, lider de audiență. Cine sunt finaliștii show-ului culinar difuzat de Pro Tv

Publicat: 30/05/2012, 17:02
Actualizat: 01/06/2012, 12:38

Seara de marți a fost una plină de scântei la „MasterChef”. După probe din ce în ce mai grele, după eforturi din ce în ce mai mari din partea concurenților de a rămâne în joc, după alte tensiuni și neînțelegeri, două concurente, Izaura și Lili, au părăsit „MasterChef”, în vreme ce ultimii opt rămași în cursă se vor lupta pentru un loc în marea finală de săptămâna viitoare, difuzată de Pro Tv în două părți: marți, 5 iunie, și miercuri, 6 iunie de la 20.30.

Emisiunea a fost lider de audiență ca în fiecare seară de marți, pe toate categoriile de public, arată un comunicat de presă al postului de televiziune din Pache. Cifrele de audiență arată că 16,4 puncte de rating și 37,4 % cotă de piață a obținut postul de televiziune din Pache pe publicul său țintă în minutul de maximă audiență 22.11, atunci când aproape 2,5 milioane de telespectatori la nivelul țării urmăreau „MasterChef”.

Pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Pro Tv a fost lider detașat de audiență în intervalul 20.28-22.30, cu o audiență medie de 11,6 puncte de rating și 28,8 % cotă de piață, în vreme ce Antena 1, principalul competitor, se clasa a doua cu valori de aproape trei ori mai mici, respectiv 4,4 puncte de rating și 10,9 procente din cota de piață. Și pe publicul din mediul urban Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,3 puncte de rating și 20% cotă de piață, în vreme ce Antena 1 s-a clasat a treia, după Kanal D, cu numai 4,9 puncte de rating și 10,5 % cotă de piață.

Clasamentul rămâne neschimbat și la nivelul întregii populații a țării, cu Pro Tv lider de audiență cu o medie de 8,9 puncte de rating și 18,9 % cotă de piață și cu Antena 1 pe locul al treilea, după Kanal D, cu 5,3 puncte de rating și 11,2% cotă de piață.

Lili și Izaura au părăsit competiția culinară

Prima probă în deplasare i-a adus pe concurenți în parcarea unui hipermarket din București, unde au avut la dispoziție 120 de minute pentru a prepara mici și garnituri pentru 100 de taximetristi. Echipa albastră condusă de Petru s-a mobilizat imediat. Șeful de echipă a reșit să împartă bine sarcinile, să își organizeze oamenii și să lucreze cot la cot cu Gabi Godeanu, cel cu care în ediția trecută a avut un conflict. Orgoliile au fost lăsate deoparte pentru că toți au înțeles că la această probă munca în echipă si buna coordonare le pot aduce succesul și îi pot feri de testul sub presiune.

La polul opus, echipa roșie condusă de Lili s-a pierdut repede și nici măcar nu a reușit să termine mâncarea la timp pentru a-i servi pe taximetriștii sosiți la masă. Tensiunile din echipă și-au spus cuvântul din prima clipă, astfel că în scurt timp concurenții din tabăra roșie au acuzat-o pe Liliana că nu este un lider bun, că nu știe să delege și că mai mult pierde timpul. În consecință, echipa roșie a pierdut această probă cu un punctaj de două ori mai mic decât cel al adversarilor, moment în care, sub presiunea acuzațiilor coechipierilor ei, Liliana nu și-a mai putut stăpâni lacrimile și emoțiile și a avut nevoie de intervenția unui medic.

Intrați la testul sub presiune, concurenții din echipa roșie au avut de trecut o probă mai mult decât dificilă: întâlnirea cu doi mari specialiști din domeniu, renumitul chef israelian Joseph Hadad și proprietarul celei mai dulci afaceri din Capitală, Tudor Constantinescu.

Acești doi maeștri ai bucătăriei le-au dezvăluit concurenților, uluiți de îndemânarea lor, câteva din secretele preparării unui main course și a unui desert.

Partea cea mai grea a venit însă în clipa în care concurenții intrați la testul sub presiune au avut la dispoziție 120 de minute pentru a găti aceleași preparate pe care cei doi chefi invitați le-au realizat chiar sub ochii lor. Andreea a fost cea care a primit la această probă cele mai multe laude, jurații și invitații lor spunându-i că farfuriile ei s-au apropiat cel mai mult de cele originale. „Sunt onorată până peste cap, sunt în al nouălea cer”, a mărturisit aceasta.

Însă în urma testului Izaura, considerată până acum una dintre cele mai bune concurente, a primit verdictul dureros că participarea ei la „MasterChef” se oprește aici, la fel ca și pentru Liliana. Vestea a nemulțumit-o nespus pe Andreea, care a plâns pentru Izaura, dar a avut o reacție la polul opus când a auzit că pleacă și Lili, cea pe care nu a apreciat-o pe tot parcursul emisiunii.

Marea Finala „MasterChef” – in doua portii, pe 5 si 6 iunie

Cei opt concurenți rămași în competiție au trecut marți seara la cea de-a doua probă în aer liber, la cota 2.000, unde au gătit în aer liber pentru turiști și salvamontiști. Treziți dis de dimineață de Răzvan Fodor, aspiranții la titlul de MasterChef au fost urcați în mașină fără să stie ce li se pune la cale si unde vor ajunge. Nu mică le-a fost surpriza să constate că trebuie să muncească din nou în aer liber, la munte, într-un peisaj superb, în care însă vântul a fost principalul lor adversar.

Cele două echipe conduse de data aceasta de Andreea (echipa roșie) și de Petru (echipa albastră) și-au alcătuit meniurile și au încercat să prepare în timp util mâncare gustoasă pentru schiori. Ușor nu a fost, pentru că vântul a bătut foarte tare, focul nu a fost suficient de puternic, iar timpul de gătit a fost complet diferit față de cel necesar într-o bucătărie acoperită.

Cei opt semifinaliști – Alexandru, Bogdan, Simona, Mimi, Andreea, Petru, Mehrzad și Gabi – sunt cei care săptămâna viitoare se vor lupta pentru un loc în finala „MasterChef”, care va fi difuzată de Pro Tv în două ediții: 5 și 6 iunie, de la 20.30.

Cei opt semifinaliști se vor întrece în deschiderea ediției din 5 iunie într-o probă de foc decisivă (semifinala), în urma căreia doi dintre ei vor fi eliminați și astfel se va afla numele celor șase finaliști ai primului sezon „MasterChef”.

Fiecare dintre cei opt va încerca să dea dovadă propriei măiestrii și inventitivăți, astfel încât platingul prezentat în fața juraților să le asigure intrarea în finală. Doi dintre aceștia vor fi însă eliminați și vor părăsi competiția, astfel încât cei șase concurenți rămași în concurs se vor înfrunta în finala care promite un show în toată regula, demn de toate probele spectaculoase pe care le-au avut de trecut în tot acest sezon.

Chef Henrik Sebok și chef Joseph Hadad, învitați speciali în marea finală

O adevărată probă de foc, așa cum o consideră și cei trei chefi jurați, va fi marea finală, care va scoate, pe parcursul a șase probe, ce este mai bun din cei rămași să se înfrunte pentru titlul de MasterChef. Astfel că o serie de probe solicitante vor aduce noi și noi eliminări până la alegerea primului „MasterChef” al României.

Competitia va deveni din ce în ce mai strânsă, astfel că cei rămași în cursă vor face un adevărat slalom printre ingrediente și vor încerca să impresioneze juriul și pe invitații acestuia pentru a rămâne în concurs. Cei ajunși până în această etapă vor avea de gătit, printre altele, și pentru invitați neașteptați, la care nici nu visau.

Mai mult decât atât, după ce în edițiile trecute au avut șansa să stea față în față cu chef Henrik Sebok și chef Joseph Hadad, aceștia vor avea onoarea să se întâlnească în finală, din nou, cu aceștia. De la o probă la alta, numărul finaliștilor va scădea până când vor rămâne numai doi între care se va da duelul final.

Ce probe vor avea de trecut până acolo concurentii, dar și cine este câștigătorul primului sezon „MasterChef” România și al premiului de 50.000 de euro, telespectatorii Pro Tv vor afla pe 5 și 6 iunie, de la 20.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?