MasterChef. Show-ul culinar, lider de audiență. Sidia Sissoko a părăsit competiția

Publicat: 09/05/2012, 15:57
Actualizat: 09/05/2012, 15:57

Competiția devine tot mai acerbă la „MasterChef”, iar rândurile concurenților se subțiază de la săptămână la săptămână. După câteva probe de foc, Sidia Sissoko, unul dintre cei mai simpatizați și iubiți concurenți de la „MasterChef” a părăsit marți seara competiția.

O seară plină de emoție și probe noi, neașteptate, i-a atras în fața micilor ecrane pe cei mai mulți români, astfel că show-ul de la Pro Tv a fost lider detașat de audiență, cu un vârf de 17,6 puncte de rating și 38,9 % cotă de piață, atins la 22.17 pe publicul comercial, în timp ce în minutul de aur de la 21.38 peste două milioane și jumătate de români din toată țara urmăreau emisiunea de la Pro Tv, potrivit unui comunicat al postului de televiziune din Pache.

„MasterChef” a fost lider de audiență pe toate categoriile de public, în intervalul său de difuzare (20.30-22.31). Cifrele arată că show-ul culinar difuzat de Pro Tv a înregistrat 12,8 puncte de rating și 30,5 % cotă de piață, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, clasându-se astfel pe primul loc. Postul de televiziune din Pache a fost urmat de Antena 1, principalul competitor, cu cifre de aproape trei ori mai mici, respectiv 4,4 puncte de rating și 10,6 % cotă de piață. Pro Tv a condus topul audiențelor și pe publicul din mediul urban cu o audiență medie de 10,4 puncte de rating și 21,8 % cotă de piață, in vreme ce Antena 1 se clasa pe locul al doilea cu 4,6 puncte de rating și 9,8% cotă de piață.

Și la nivelul întregii țări, Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,6 puncte de rating și 21,1 % cotă de piață, fiind urmărit pe toată durata emisiunii de aproape două milioane de telespectatori, în timp ce Antena 1 a obținut o medie de 5,2 puncte de rating și 11,5 % cotă de piață.

Cutia Misterelor – prima probă

Proba care a deschis competiția de marți, 8 mai, a fost una pe cât de dulce, pe atât de grea. La „Cutia Misterelor”, concurenții au avut de pregătit un desert doar cu ingredinetele aflate în cutie. Chiar dacă au fost surprinși de multitudinea produselor aflate în cutia misterelor, mulți dintre ei au intrat în panică înainte de a se hotărâ ce vor să pregătească. „Întotdeauna, când ridici capacul, te uiți și nu-ți vine nicio idee”, a declarat Mimi, în timp ce panica se răspândea ca un virus printre concurenți.

Cea mai dulce probă s-a dovedit a fi una cu probleme pentru majoritatea concurenților care, fie nu au terminat la timp, fie au ratat pentru prima oară un desert care le-a ieșit întotdeauna acasă, fie nu reușit sp exceleze la capitolul aspect.

Aproape toți concurenții și-au numit produsele „rateuri”, „dezastru lichid”.Bogdan Lupoiu a ținut de la început să precizeze că specialitatea lui sunt dulciurile, însă nu la făcut, ci la mâncat, iar Alex Petricean, de teama să nu dea greș a ales să faca 3 deserturi, în caz că nu-i iese vreunul.

Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul pe care acasă îl face și cu ochii închiși, iar Liliana a pregătit un tort de clatite fără să știe că Chef Scărlătescu le detestă. Singurul care nu s-a arătat nepregătit la această probă a fost Iris care a visat cu o noapte înainte că o sa le pice această probă la concurs și a avut timp să reflecteze ce anume să pregătească.

Dezamăgirea chefilor a fost una cu atât mai mare cu cât cea mai mare parte a concurenților a ales să facă brioșe, iar pe mulți dintre ei expirarea celor 60 de minute în care să pregătească un produs de patiserie sau cofetarie i-a prins cu preparatele la cuptor sau farfuriile nefinisate.

Cele mai nereușite 3 farfurii, dintre multele nereușite, cum a ținut juriul să specifice, au fost alese cele ale lui: Bogdan Lupoiu – criticat că nu deține baza produselor de acest fel, a Simonei – care deși a reușit să iasă din standard, a venit cu un sufleu nereușit și cea a lui Mehrzad – care a fost foarte dezorganizat. Nici Andreea și nici Sissoko nu au scăpat de mustrarea juriului, dar au scăpat totuși de nominalizarea la cele mai nereușite farfurii.

Cele 3 farfurii alese pentru degustare, dintre cele mai gustoase și aspectuoase din competitie, au fost cele ale lui Bogdan Alexandrescu, a cărui farfurie a avut un aspect genial, dar care nu a convins la gust, cea a lui Mimi care a reușit un profiterol foarte bun. „E prima cremă cu mascarpone care nu-mi lasă un gust acru în gura” – a laudat-o Florin Dumitrescu. Cea de a treia farfurie nominalizată a fost cea a lui Alexandru Petricean despre care Chef Florin a zis că este cel mai bun profiterol pe care l-a gustat în viața lui.

Așadar, Chefii au avut de ales între două preparate din același sortiment, ambele foarte bune și foarte arătoase, însă, în cele din urmă titlul de cea mai frumoasă farfurie la „Cutia Misterelor” i-a revenit lui Mimi.

Alexandru Petricean a fost ales șef de echipă pentru proba în deplasare de săptămâna viitoare

În urma acestei decizii, Mimi a avut privilegiul de a alege unul din cele 3 tipuri de carne diferite pe baza căruia să pregătească mâncare pentru proba următoare. Alternativele au fost carnea de rață, purceluș de lapte sau iepure. Cel din urmă a fost alesul lui Mimi care a declarat că nu a mai gătit iepure decât o singură dată în viață, cu 10 ani în urmă, dar nici celelalte variante nu-i erau familiare.

Concurenții au avut 90 de minute la dispoziție să prepare o farfurie cu care să impresioneze. Unora le-a reușit, altora mai puțin. În urma testului sub presiune despre care mulți concurenti au spus ca e un adevărat infern, Alexandru Petricean a fost ales șef de echipă pentru proba în deplasare de săptămâna viitoare. Cei care nu au convins la proba de preparare a iepurelui au fost evaluați la testul de recunoaștere a ingredientelor, o proba cu multe răsturnări de situatie de la un minut la altul. De această dată, concurenții au trebuit să identifice cât mai multe tipuri de pești din sortimentele expuse. Chiar dacă Iris a fost la început în pericol de eliminare, reușind să ghicească doar cinci sortimente de pești și crustacee, cei care au rămas să ducă lupta finală au fost Sidia Sissoko și Petru Buiuca.

Pentru departajare, ei au fost puși să facă un preparat din pește sau fructe de mare în doar 30 de minute. Deși Sissoko a alergat de colo-colo, a transpirat și și-a dat silința să facă un preparat care să-l păstreze în concurs și deși a fost susținut în permanență de colegii săi de pe margine, cel care a reușit să rămână în competiție a fost Petru Buiuca. Chiar dacă s-a întristat că trebuie să părăsească competiția și să se despartă de prietenii și colegii săi de la „MasterChef”, Sidia Sissoko s-a aratat mândru să fie într-o asemenea companie, mândru să fie îndrumat de cei 3 Chefi și mândru că a reușit să reziste atât de mult în competie.

Săptămâna viitoare, concurenții rămași în competiția MasterChef vor avea posibilitatea să gătească pentru clienti adevarați, într-un restaurant real.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia