Matt Damon, consiliat de NASA pentru a simula viața pe Marte în filmul „Marțianul/ The Martian”

Publicat: 20/08/2015, 14:07

„Suntem pe punctul de a deveni capabili să facem în realitate absolut tot ceea ce se întâmplă în filmul nostru”, a declarat actorul Matt Damon, vorbind despre explorarea spațială.

„Cu o finanțare corespunzătoare și o atenție corespunzătoare, acestea vor fi domeniile pe care le vom explora în viitorul foarte apropiat și care vor face parte din viețile copiilor noștri”, a adăugat starul american.

Filmul „The Martian”, bazat pe romanul omonim publicat de Andy Weir în 2011, prezintă aventurile astronautului american Mark Watney, interpretat de Matt Damon, care rămâne singur pe Marte, după ce echipa din care face parte, coordonată de personajul interpretat de Jessica Chastain, presupune că a murit, în urma unei puternice furtuni marțiene.

Rămas fără mijloace tehnice de comunicare și cu următoarea misiune cu echipaj uman pe Marte programată abia peste patru ani, Mark Watney încearcă să supraviețuiască pe suprafața pustie a planetei roșii, folosindu-se de cunoștințele sale de botanist pentru a cultiva pe solul marțian diverse plante, într-un habitat artificial.

Miercuri, studiourile Fox au lansat cel de-al doilea trailer al filmului, care evidențiază hotărârea de care dă dovadă Watney pentru a supraviețui pe Marte, ca și umorul sec al acestui personaj, în timp ce National Aeronautics and Space Administration analizează, fără ca el să știe, șansele pe care le-ar avea o misiune de salvare.

Pentru a marca lansarea trailerului, studiourile Fox au organizat un eveniment de gală, marți, la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, la care au fost prezenți Matt Damon și cercetători de la NASA. Este același laborator, specializat în științe planetare, care a lansat cu succes roverul Curiosity pe Marte, în 2011.

Jurnaliștii prezenți la eveniment au avut posibilitatea de a efectua un tur al laboratorului și au ascultat cu mare atenție explicațiile cercetătorilor de la NASA, potrivit cărora filmul „The Martian” prezintă într-o manieră plină de acuratețe felul în care oamenii ar putea să trăiască pe Marte în viitorul apropiat.

Filmul „Marțianul/ The Martian”, regizat de Ridley Scott, îi are ca protagoniști pe actorii Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig și Kate Mara și va avea premiera în România pe 2 octombrie.

Matt Damon a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” și „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood și, totodată, numeroase colaborări cu regizori și actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtița”, regizat de Martin Scorsese, „Agenția secretă”, de Robert de Niro, și „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare și pe afișul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar și în „Frații Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducția hollywoodiană „Elysium”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase