Mesajul Alexandrei Stan pentru liceeni. PLUS Când va lansa artista viitorul hit

Mesajul Alexandrei Stan pentru liceeni. PLUS Când va lansa artista viitorul hit
Publicat: 12/11/2013, 22:07
Actualizat: 27/03/2019, 15:20

Alexandra Stan care, în vara acestui an, a fost agresată de managerul ei, Marcel Prodan, a lansat, marți, la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din Capitală, campania împotriva violenței în familie, intitulată „Nu bate! Mai bine cântă!”.

Întâlnirea a avut loc în sala de spectacole a colegiului, unde Alexandra Stan le-a vorbit adolescenților și a cântat alături de ei. De altfel, liceenii de la Lipatti i-au pregătit artistei o serie de momente muzicale, printre care și hitul „Saxobeat”, dar într-o variantă adaptată, pe acorduri de pian, vioară, chitară și percuție.

Momentul dedicat ei a emoționat-o pe artistă, căreia i-au curs lacrimi în momentul în care una dintre liceene i-a dedicat o piesă compusă special pentru ea: „Alexandra, când am văzut ce ți s-a întâmplat în vară am înțeles că viața nu este așa cum se vede la MTV”, i-a spus liceana artistei.

„Trebuie să recunosc că am foarte mari emoții. Sunt într-o cameră cu atât de multe talente încât, dacă ne apucăm să facem acum niște melodii, sigur o să facem niște hituri. Reprezint campania împotriva violenței inițiată de Poliția Capitalei, dar susținută de mine. Campania mea se numește «Nu bate! Mai bine cântă!», și pentru că sunt artist ca și voi cred că avem un lucru în comun – avem muzica, o modalitate de a ne exprima. Cred că vă pot spune că în viață nu poți să treci doar prin evenimente fericite, și în cazul în care vrei să bați, poți bate la tobe. Am învățat că este foarte important să nu permitem abuzul de niciun fel, nici fizic, nici psihic, să nu lăsăm pe nimeni să profite de un moment în care suntem vulnerabili”, le-a spus Alexandra liceenilor de la Colegiul „Dinu Lipatti”.

Cântăreața a declarat că va promova mesajul campaniei și în alte licee, afirmând că este „foarte important ca tinerii să fie primii informați”. „Dacă ei sunt bine informați, vor ajunge să fie nici agresați, nici agresori și cred că este foarte important. (…) Sunt multe acțiuni pe care le derulăm în prezent în cadrul campaniei și trebuie să le organizăm. (…) Violența cred că este cel mai urât lucru care se poate întâmpla pe pământ unui om, indiferent că este fizică sau psihică”, a mai afirmat vedeta.

Totodată, cântăreața a spus că violența în familie este foarte prezentă în România, precizând că acest lucru o face să fie mai motivată în ceea ce înseamnă campania „Nu bate! Mai bine cântă!”.

„Cred că au fost momente magice astăzi aici (la Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”, n.r.). (…) Asta le spuneam elevilor de aici, dacă simt vreodată că au un sentiment negativ sau că sunt nervoși sau stresați, se pot exprima prin muzică. Poți să asculți o melodie, poți să bați în tobe, poți să cânți la o chitară mai agresiv, dar în niciun caz nu trebuie să fie agresivi fizic sau verbal, pentru că nu ajuta cu nimic, din contră, te face să te afunzi din ce în ce mai rău”, a mai explicat aceasta.

Cântăreața a declarat că mesajul campaniei sale se adresează și agresorilor. „Da, sunt fericită. Sunt fericită pentru că mi-am recăpătat activitatea artistică, mă ocup de cariera mea, sunt cam obosită, lucrurile s-au derulat pe repede înainte și am făcut multe lucruri într-un timp foarte scurt, dar sunt fericită și acest eveniment (agresiunea suferită în luna iunie, n.r.) ține de trecut, a fost într-adevăr un eveniment neplăcut, însă l-am trecut cu bine și datorită tuturor celor care au fost alături de mine”, a adăugat vedeta.

Alexandra le-a transmis victimelor violenței în familie să nu permită acest lucru în viața lor. „Violența nu înseamnă fericire, nu înseamnă iubire, nu merită nimeni să se poarte așa cu ele. Cel mai important este să ne respectăm pe noi înșine, să știm cine suntem, să ne iubim și să canalizăm totul prin iubire, toate sentimentele noastre. Să nu permitem. Iar dacă au probleme sau ajung în astfel de situații de violență și de abuz să știe că au la cine să apeleze și cred că Poliția Română și Poliția Capitalei le stă la dispoziție oricând. Există psihologi, psihoterapeuți, sunt ONG-uri care se ocupă de astfel de cazuri”, a declarat aceasta.

De asemenea, Alexandra Stan a dezvăluit că în primăvară va fi pregătită să lanseze o nouă piesă.

În vârstă de 24 de ani, Alexandra Stan a lansat primul ei single, „Lollipop (Param Pam Pam)”, în 2009. Al doilea single, „Mr. Saxobeat”, s-a bucurat de un succes internațional uriaș, devenind un hit și fiind inclus în topuri muzicale din țări precum Noua Zeelandă, Marea Britanie, Australia, Canada și SUA. Și-a lansat albumul de debut, „Saxobeats”, în august 2011. În 2012, ea a lansat piesa „Lemonade”, înregistrând aproape 47.000.000 de vizualizări pe Youtube în mai puțin de 10 luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului