Mesajul lui Mark Zuckerberg, după atacul de la Charlie Hebdo

Mesajul lui Mark Zuckerberg, după atacul de la Charlie Hebdo
Publicat: 09/01/2015, 12:11

Mark Zuckerberg și-a manifestat, vineri, compasiunea față de victimele atentatului terorist produs, miercuri, la sediul publicației satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morți.

Mark Zuckerberg a amintit că, în urmă cu câțiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obțină condamnarea sa la moarte, din cauză că Facebook a refuzat să interzică transmiterea pe rețeaua de socializare a conținuturilor despre profetul Mahomed, pe care pakistanezul le considera ofensatoare.

„Am refuzat, pentru că vocile diferite – chiar dacă acestea sunt uneori ofensatoare – pot face ca lumea să fie un loc mai bun și mai interesant. Facebook a fost mereu un loc unde oamenii din toată lumea distribuie părerile și ideile lor. Respectăm legile din fiecare țară, însă niciodată nu permitem unei țări sau unui grup de persoane să dicteze ce conținut pot oamenii să distribuie la nivel internațional”, a spus Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat vineri pe Facebook.

Precizând că reflectează la atacul terorist de la Paris și la propria sa experiență cu extremismul, Mark Zuckerberg spune: „Asta este ceea ce cu toții trebuie să respingem: un grup de extremiști care încearcă să reducă la tăcere vocile și opiniile altor persoane din lume”.

„Nu voi permite ca acest lucru să se întâmple la Facebook. Sunt dedicat misiunii de a construi un serviciu în care oricine poate vorbi liber, fără a se teme de violență”, mai spune Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg își încheie mesajul cu textul „#JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie, n.r.)”, care a invadat internetul, începând de miercuri, după atacul terorist produs la sediul publicației Charlie Hebdo.

„Gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor, de oamenii din Franța și de persoanele din toată lumea care aleg să distribuie punctele lor de vedere și ideile, chiar și atunci când este nevoie de curaj pentru a face acest lucru. ‪#‎JeSuisCharlie‬”, a mai spus Mark Zuckerberg.

În 2010, în Pakistan a fost inițiată o investigație împotriva mai multor persoane, printre care și Mark Zuckerberg, după ce acestea au fost implicate în promovarea pe Facebook a unui concurs de caricaturi ale profetului Mahomed, „Draw Muhammad”, care a fost considerat o blasfemie, conform legislației pakistaneze, potrivit relatărilor presei internaționale de la momentul respectiv.

12 persoane (11 bărbați și o femeie) au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre decedați se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski).

Atentatul nu a fost revendicat, dar autorii săi au urmat, se pare, ordine ale organizației extremiste Stat Islamic, împotriva căreia Franța este angajată militar în Irak. Pe de altă parte, martorii citați de presa franceză au declarat că redacția publicației Charlie Hebdo a fost atacată de simpatizanți ai rețelei teroriste Al-Qaida.

Joi, șapte persoane erau reținute în cadrul anchetei privind atacul, a anunțat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Potrivit AFP, o sursă judiciară a declarat, la rândul său, că miercuri seară au fost reținute șapte persoane, bărbați și femei din anturajul a doi frați identificați drept presupușii autori ai atacului.

Poliția franceză a publicat, joi, și fotografiile celor doi frați suspectați că ar fi autorii atacului și care fac obiectul unor „mandate de căutare”, Cherif și Said Kouachi, în vârstă de 32, respectiv 34 de ani, și a făcut apel la mărturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecți „sunt probabil înarmați și periculoși”, a avertizat la momentul respectiv prefectura de poliție din Paris.

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliției la Charleville-Mézières, în nord-estul Franței, „după ce și-a văzut numele circulând pe rețelele de socializare”, a anunțat o sursă apropiată dosarului.

Totodată, joi seară, autoritățile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franței unde s-ar fi aflat autorii atacului terorist. Vineri dimineața, căutarea fraților Kouachi s-a intensificat, iar, la momentul difuzării acestei știri, forțele de ordine ar negocia cu suspecții, care ar fi luat un ostatic, potrivit publicației franceze Le Figaro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern