Metoda care te scapă de inesteticele VERGETURI: prețuri, riscuri și perioada de recuperare

Metoda care te scapă de inesteticele VERGETURI: prețuri, riscuri și perioada de recuperare
Publicat: 18/04/2013, 14:23
Actualizat: 29/07/2014, 17:18

Industria cosmetică abundă în tratamente care promit să te scape de vergeturi. Medicii esteticieni afirmă însă că astfel de creme rezolvă problema pentru o perioadă scurtă de timp. Vergeturile reprezintă o ruptură în structura de rezistență a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, ele devin permanente, spun medicii specialiști în chirurgie plastică.

Potrivit esteticienilor, tratamentele cosmetice pe bază de cremă au un efect similar cu cel al unei înțepături de albină: aparatura din saloanele de cosmetică, prin căldură degajată, împreună cu masajul, nu fac decât să tumefieze zona din jurul vergeturii, făcându-le astfel mai puțin vizibile. Efectul cremelor sau al terapiilor corporale din saloanele specializate durează cel mult o lună după efectuarea tratamentului. Aceste produse au efect atât timp cât folosești crema respectivă, sunt de părere specialiștii.

Vergeturile pot apărea din perioada adolescenței

Alimentația bogată în kilocalorii și sedentarismul sunt principalele cauze ale acestei probleme estetice. Potrivit medicilor, vergeturile sunt des întâlnite în rândul femeilor însărcinate, dar stilul de viață dezorganizat face ca această afecțiune a pielii să fie tot mai des întâlnită în rândul adolescenților.

Statisticile de specialitate arată că 70% dintre tineri fac vergeturi din cauza stresului, fumatului, alimentației dezechilibrate, bogată în kilocalorii și săracă în vitamine și minerale. În același timp, această afecțiune apare și din cauza curelor de slăbire drastice și a exercițiilor fizice făcute incorect.

Laserul ajută la regenerarea pielii

Tratamentele medicale -minim invazive, precum terapia cu laser, nu fac minuni, ci pot oferi doar o îmbunătățire a aspectului, o ușoara estompare și decolorare a vergeturilor, făcându-le mai puțin vizibile. Acest tip de tratamente medicale reușesc să reducă dimensiunea vergeturilor și să le estompeze culoarea. Efectul lor este unul îndelungat, atât timp cât se urmează un stil de viață sănătos, completează chirurgii esteticieni.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer menționează că procedura ajută la reducerea a 75% din vergeturi. „Unicitatea acestei tehnologii medicale se datorează utilizării luminii fracționate la nivelul pielii, care intră până în profunzime, generând noi celule care autorepară țesutul deteriorat”, explică dr. Leventer.

Ștergerea vergeturilor se face fără anestezie

Procedura de îndepărtare a vergeturilor cu laserul este recomandată persoanelor cu greutate stabilă. Aplicarea tratamentului cu laser va permite acestora eliminarea definitivă a liniilor roz sau albe inestetice de pe coapse, abdomen și brațe, fără a fi necesară intervenția chirurgicala, suprafața pielii fiind perfect regenerată și împrospatată.

Metoda este non-invazivă și nu necesită anestezie. Pacientul va simți o ușoară căldură la nivelul zonei unde se acționează cu aparatul. Unda laser distruge „cicatricea” și forțează refacerea țesutului.

Procesul de regenerare cutanată constă în divizarea unui fascicul luminos în mai multe microfascicule care pătrund în piele și ­care determină, prin eliberarea de căldură locală, stimularea contracției cutanate și, implicit, activarea celulelor stem, cu producere ulterioară de colagen.

„După efectuarea a patru – șase ședințe, la interval de o lună, se obține o piele uniform colorată și catifelată, în proporție de 75%. Îmbunătățirea structurii pielii continuă încă un an și jumătate de la finalizarea terapiei, întrucât celulele au nevoie de timp pentru a se maturiza. Rezultatele obținute sunt definitive și nu trecătoare, cum se întâmplă în cazul procedurilor cosmetice”, spune dr. Leventer.

150 de euro pe ședință

Deși este un tratament medical, procedura nu presupune perioadă de repaos. Pacientul care apelează la reducerea vergeturilor cu ajutorul laserului își poate relua activitățile cotidiente după terminarea ședinței fără niciun fel de problemă. În plus, pentru obținerea rezultatului dorit, pacientul nu trebuie să folosească acasă creme pentru întreținere sau regenerare a structurii pielii.

Numărul ședințelor necesare diferă în funcție de complexitatea vergeturilor și de reacția corpului la terapie. Potrivit medicilor, unele persoane nu înregistrează niciun efect în urma primei ședințe, în timp ce la alte persoane efectul este vizibil. O ședință de terapie minim invazivă împotriva vergeturilor variază ca preț în jurul sumei de 100 – 150 euro, în funcție de zona tratată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican