Metoda inedită prin care deținuții din Costa Rica au încercat să introducă telefoane mobile în închisoare

Publicat: 20/04/2018, 15:13

Marți dimineață, ministrul de justiție din Costa Rica a prezentat un clip video cu o pisică surprinsă în timp ce „încerca” să intre în penitenciarul La Reforma din Alajuela, scrie odditycentral.com. Animalul are un pachet atașat de corp și pare speriat. După ce au reușit să înlăture săculețul suspect, personalul închisorii l-a tăiat și a găsit înăuntru un telefon mobil second hand, un încărcător, o baterie de rezervă și chiar o pereche de căști.

Oficialii din Costa Rica nu au specificat exact unde a fost găsită pisica sau cum au reușit să o prindă, dar au specificat că este a doua „pisică antrenată” reperată de gardieni în ultimele săptămâni.

De ce s-ar chinui cineva să dreseze o pisică în acest sens? Pentru că este mai sigur și mai ieftin, scrie sursa citată. În urmă cu câțiva ani, gardienii costaricani au prins un porumbel care transporta 14 grame de cocaină și alte 14 grame de marijuana, droguri ce ar fi urmat să ajungă la deținuții dintr-o închisoare.

Porumbeii au o șansă mai mare în privința „livrării mărfurilor”, dar nu pot transporta greutăți mari. Pisicile, pe de altă parte, pot căra cu ușurință un telefon mobil, atât de valoros pentru deținuții din penitenciare. Costa Rica încearcă de ani buni să combată traficul cu telefoane mobile în închisori, dar legea aferentă acestei infracțiuni rămâne blocată în birocrația legislativă.