Mi-au retras titlul FĂRĂ NICIO EXPLICAȚIE. Fostul principe NICOLAE, interviu pentru L’Illustré: M-au primit în biroul în care bunicul meu a fost forțat să ABDICE

Mi-au retras titlul FĂRĂ NICIO EXPLICAȚIE. Fostul principe NICOLAE, interviu pentru L'Illustré: M-au primit în biroul în care bunicul meu a fost forțat să ABDICE
FOTO. Cum arată fiica fostului principe Nicolae al României: „Îmi pare că seamănă cu Regina Ana”
Publicat: 31/01/2019, 13:44

În 2010, regale Mihai i-a atribuit lui Nicolae titlul de prinț moștenitor, devenind al treilea în ordinea de succesiune după mătușa sa, principesa moștenitoare Margareta (care nu are copii) și mama sa, principesa Elena, scrie L’Illustré.

„Mai târziu, în 2015, stupoare! Din motive încă misterioase, i-a fost retras titlul de principe moștenitor. Sora lui i-a luat locul.”

„Nu am primit niciodată o explicație credibilă de la familia mea. Au luat decizia fără să mă informeze, în timp ce eu eram plecat în vacanță în Croația. Mătușa mea, unchiul meu și un membru al cabinetului m-au convocat la București și m-au primit în biroul în care bunicul meu a fost forțat să abdice în 1947. Am primit o copie a deciziei fără nicio vorbă, fără nicio explicație. N-am văzut niciodată actul original și nici n-am mai putut să vorbesc cu bunicul meu până la sfârșitul vieții sale. În mod evident, am fost șocat,” a declarat principele Nicolae pentru L’Illustré.

Publicația elvețiană scrie că momentul a fost un șoc la fel de mare și pentru cei care sperau că Nicolae va moșteni Coroana României într-o bună zi și că au apărut mai multe ipoteze privind excluderea, de la un complot al politicienilor care se temeau de popularitatea în creștere a prințului, la intrigi la nivel înalt în cadrul Casei Regale.

Fostul principe nu a comentat speculațiile privind un alt posibil motiv al înlăturării sale, respectiv că ar fi avut un copil cu o fostă iubită. „Tot ce pot spune este că, indiferent ce se întâmplă, sunt un om care își asumă responsabilitățile,” a declarat Nicolae.

Fostul principe a mai susținut în interviu că nu se va opri până nu i se va face dreptate: „Sper că relațiile se vor îmbunătăți, încerc să am discuții în acest sens. Lucrurile se pot schimba,”speră Nicolae.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» și calificativul de «Alteță Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi,” se preciza atunci într-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu era precizat nici în comunicatul de presă remis de Casa Regală.Din document reieșea însă, indirect, că acesta avea legătură cu stilul de viață a principelui Nicolae.

„În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”,se arăta în comunicatul Casei Regale la acea vreme.

Prințul Nicolae a vorbit în inteerviul pentru publicația elvețiană despre adolescența sa și despre expedițiile de care a avut parte înainte să se înscrie la Universitate.

„La scurt timp după naștere, Nicolae s-a mutat în Sudan și apoi în Anglia împreună cu părinții săi, principesa Elena, a doua dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai și Robin Medforth-Mills, profesor de geografie și oficial al Națiunilor Unite, care a murit în 2002. În anul 1999, la vârsta de 14 ani, tânărul Nicolae a mers la o școală de tip internat. Un sportiv realizat, îi plăceau provocările și aventurile puternice. După bacalaureat, a ales să plece pentru câțiva ani în expediții în: Namibia, Thailanda, s-a ocupat de caii unei ferme din Oregon și a avut un proiect ecologic în Madagascar. A fost apoi instructor de caiac în Kenya. A lucrat într-un supermarket pentru a-și finanța pasiunile.

„Am avut momente de o intensitate incredibilă, am luat malarie, până când am decis sa mă întorc din expediții pentru a mă înscrie la Universitate,” povestește Nicolae.

„Nicolae și Alina Binder s-au căsătorit la Sinaia, la sediul familiei regale, dar în absența acesteia. Căsătoria fostului principe cu frumoasa femeie pasionată de aviație a fost cel mai important subiect al presei românești din luna septembrie. Un cuplu prietenos, modern, chiar dacă evenimentul nu se compară cu nunta lui Harry și Meghan,” scrieL’Illustré.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?