Micro-concedii de 24 de ore, noua TENDINȚĂ a anului 2019

Publicat: 11/01/2019, 16:34
Actualizat: 25/03/2019, 19:03

În acest sens, platforma TripExpert vine cu o serie de recomandări.

Viena, Austria

Poți vedea orașul de sus dacă te urci în Roata Riesenrad, cu o înălțime de 65 de metri, apoi să mănânci brânză, cârnați și să bei vin la Neni Am Naschmarkt, să vizitezi palatul Hofburg și cele mai cunoscute muzee și galerii de artă. Încheie ziua în Palmenhaus, cea mai mare seră dotată cu un restaurant și bar, unde poți comanda câteva cocteiluri.

Lisabona, Portugalia

Fă o scurtă incursiune la Castelul São Jorge, bea o cafea proaspătă și mănâncă niște pastéis de nata (tarte cu cremă de vanilie) la Martinho da Arcada, cel mai vechi restaurant din oraș, și contemplă apusul la Park, un bar pe acoperiș în Chiado, cu DJ-i, cocteiluri și gustări.

Barcelona, Spania

Orașul este cunoscut pentru plaje, biserici și muzee, așa că nu rata clădirile concepute de arhitectul Antoni Gaudi, fă cumpărături în La Rambla, vizitează Muzeul Pablo Picasso și fă plajă la Barceloneta.

Amsterdam, Olanda

Poți închiria o bicicletă cu care să te plimbi prin oraș, pentru a-ți deschide apetitul pentru niște clătite tradiționale olandeze. Te odihnești în Begijnhof, o oază de liniște în mijlocul unei zone dedicate cumpărăturilor. Fă o plimbare pe canal și nu uita de Rijksmuseum.

Ljubljana, Slovenia

Rezervă un tur gastronomic cu Top Ljubljana Foods – vei petrece patru ore degustând mâncare bună și vinuri fine. Ia-ți o pauză de cafea turcească la Slovenska HiÅ¡a și apoi vizitează piața de vechituri din Stara Roba, Nova Roba.

Paris, Franța

Mergi direct la Muzeul Luvru, admiră capodopere ale artei mondiale și apoi comandă un croasant proaspăt și o ciocolată caldă la una dintre cafenelele din împrejurimi. Ia o băutură aperitiv și niște „tapas al fresco” (gustări) la Rosa Bonheur. Vizitează celebra librărie La Belle Hortense și nu uita să explorezi catacombele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase