Milionarul român din Qatar. Cristian Ștefănescu conduce singura companie românească din această țară

Milionarul român din Qatar. Cristian Ștefănescu conduce singura companie românească din această țară
Cristian Ștefănescu a fondat o firmă de construcții, iar de trei ani locuiește în Doha, Qatar, alături de familia lui.

Qatar, țara în care nivelul de trai este mai mare decât cel din Elveția sau Luxemburg, atrage milioane de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Printre ei, și români. 3.000 de conaționali lucrează în prezent acolo, aproape 1.000 dintre ei fiind angajați ai companiei aeriene Qatar Airways, relatează Digi24.

Alții însă muncesc în domeniul construcțiilor. Este și cazul lui Cristian Ștefănescu, un ploieștean ajuns în Doha în urmă cu trei ani.

Bărbatul deține acum singura companie românească din Qatar. Cel mai mare contract obținut până acum a fost reabilitarea unui hotel de cinci stele din capitală.

„A fost cifrat undeva la 4 milioane de dolari acest proiect”, a povestit el, precizând că lucrările s-au întins pe durata a șase luni.

Cât privește salariile, bărbatul spune că acestea pot porni de la 3.000 de euro pe lună și pot ajunge chiar și la 25.000 de euro lunar.

În cei trei ani de când lucrează peste granițe, Cristian Ștefănescu și-a adus alături de el și familia: soția și cei doi băieți. Totuși, deși viața în Qatar este fascinantă, familia tânjește uneori la ceea ce a lăsat acasă, în România.

„Îmi e dor de bunicii mei, de familie, de prieteni, de colegi. M-aș întoarce la vântul frumos, la verdeață, la râuri, la mare și la familia mea”, a mărturisit Alexandru Ștefănescu, fiul în vârstă de 9 ani al ploieșteanului.

Inchide