Moartea i-a adus liniștea. O adolescentă a fost eutanasiată pentru că suferea de depresie severă după ce a fost violată în copilărie: „Respir, dar nu mai trăiesc”

Moartea i-a adus liniștea. O adolescentă a fost eutanasiată pentru că suferea de depresie severă după ce a fost violată în copilărie: „Respir, dar nu mai trăiesc
Publicat: 04/06/2019, 17:31

Noa Pothoven a ajuns la concluzia că nu mai poate trăi cu durerile trecutului, care i-au distrus viața. Adolescenta a ales să moară acasă, scrie Daily Mail.

Înainte să-și încheie socotelile cu viața, olandeza și-a scris autobiografia, „Să câștigi sau să înveți”, în care își mărturisește cumplita poveste de viață. Fata ajunsese să sufere de sindromul stresului post-traumatic, anorexie și depresie.

Adolescenta a mărturisit că speră ca această carte să-i ajute pe tinerii care se simt vulnerabili să treacă peste momentele grele din viață.

Noa a încetat din viață duminică, nu înainte de a posta un mesaj pe Instagram, unde și-a făcut publică decizia de a renunța la luptă.

„M-am gândit un timp dacă să fac publică sau nu această informație și am decis să o fac. Poate acest gest vine ca o surpriză pentru unii, date fiind postările mele despre spitalizare, însă am vrut să fac asta de mult timp și nu este unul impulsiv. Voi trece direct la subiect: în maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă, sunt secată de energie. Nu mai mănânc și nu mai beau apă de ceva timp și, după multe discuții și evaluări, s-au decis să mă lase să plec pentru că suferința mea este de nesuportat”, a scris acesta.

Olandeza a subliniat faptul că nu s-a simțit niciodată în viață, mai degrabă a supraviețuit: „Respir, dar nu mai trăiesc”.

Și-a rugat prietenii de pe Instagram să nu încerce să o convingă că acesta nu este gestul potrivit și că decizia ei este finală.

„În acest caz iubirea înseamnă să mă lăsați să mor”, a mai scris Noa.

Eutanasierea este legală în Olanda dacă procedeul este efectuat respectând termenii stricți ai legii.

Foto: Noa Pothoven/ Instagram