Moartea unui filantrop: George Michael a donat sute de mii de lire sterline de-a lungul vieții

Moartea unui filantrop: George Michael a donat sute de mii de lire sterline de-a lungul vieții
Publicat: 27/12/2016, 11:45

Detalii despre donațiile cântărețului și actele sale de generozitate ținute sub tăcere, au ieșit la iveală după moartea artistului care a murit de probleme cardiace, duminică, în casa sa din Oxfordshire, Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

La câteva ore după ce a fost făcută publică moartea sa, prezentatorul britanic de televiziune Richard Osman a dezvăluit cp Michael a sunat-o pe o femeie care a apărut într-o emisiune pentru a-i oferi banii necesari pentru a efectua procedura de fertilizare in vitro.

Osman a scris pe Twitter: ‘O femeie de la ‘Deal Or No Deal’ ne-a spus că are nevoie de 15 000 de lire pentru tratament de fertilizare in vitro. George Michael a sunat în secret a doua zi și i-a dat banii.’

Între timp, un jurnalist a scris pe Twitter că vedeta i-a oferit unei barmanițe un bacșiș uriaș după ce a aflat că era studentă și că avea datorii majore.

Michael și-a donat din drepturile de autor ale celor mai importante melodii ale sale și a făcut donații substanțiale către anumite organizații care oferă sprijin bolnavilor de HIV sau cancer.

Donațiile sale către organizațiile de caritate au dus la speculații cum că anumite instituții de acest fel ar putea obține anumite cote din averea de 100 de milioane de lire a artistului, când aceasta va fi împărțită.

Michael, care a vorbit despre pierderea partenerului său Anselmo Feleppa din cauza HIV-ului a sprijnit personal fundața Terrence Higgins Trust ani de zile, a declarat Jane Barron, din partea organizației: ‘George ne-a oferit sprijn și daruri pe care le-am folosit pentru a aduna fonduri vitale pentru sprijinul oamenilor bolnavi de HIV. Între altele, îi suntem recunoscători că am beneficiat de drepturile de autor pentru duetul lui George din 1991 cu Elton John, Don’t Let the Sun Go Down On Me. Banii au contribuit la făurirea unei lumi în care oamenii cu HIV duc vieți sănătoase, departe de pejudecăți și discriminări. Datorită moștenirii lui George, suntem mai aproape de acea lume și îi suntem extrem de recunoscători pentru sprijinul și prietenia sa de-a lungul anilor. Gândurile noastre se îndreptă, în acest moment de restriște, către familia sa și apropiații săi.’

Președintele unei organizații ce se ocupă cu protecția copilului, Dame Esther Rantzen, a dezvăluit că George Michael a dăruit organizației drepturile de autor de la single-ul din 1996, Jesus To A Child: ‘Ani în șir a fost cel mai generos filantrop, donând bani pentru Childine, dar nu dorea să-și facă generozitatea publică așa că nimeni din afara instituției nu știa cât oferea celor mai vulnerabili copii ai Marii Britanii. De-a lungul anilor ne-a dat milioane și plănuiam ca anul viitor să-l sărbătorim printr-un mare concert în cinstea sa și a artei sale, cât și pentru a-i mulțumi pentru miile de copii pe care i-a ajutat. Cu siguranță, pentru copiii din marea Britanie, George Michael a însemnat enorm.’

În 1997, Michael a pierdut-o pe mama sa, care era asistentă, din cauza cancerului, descriind-o drept „o femeie extrem de miloasă”: ‘Simțea cum simt și eu, că trăim într-o lume care își pierde milostenia’.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase