Motivul incredibil pentru care un bărbat a jefuit o bancă. Nu a vrut bani sau valori, ci a cerut ca angajații să dea un telefon

Redactor:
Silviu Bănilă
Motivul incredibil pentru care un bărbat a jefuit o bancă. Nu a vrut bani sau valori, ci a cerut ca angajații să dea un telefon
Un hoț „politicos" a scos un cuțit de jucărie și a înscenat un jaf la o bancă din Seul. Sud-coreeanul a recunoscut însă că nu dorea bani sau valori, ci pur și simplu să fie arestat, pentru a beneficia de asistență medicală în închisoare.

Bărbatul de 40 de ani a înscenat jaful, cu intenția de a fi arestat, urmând să primească tratament medical la închisoare, scrie telegraph.co.uk.

Poliția din Daejeon l-a sancționat însă doar pentru intimidare și nu a reușit să obțină încarcerarea mult dorită.

Potrivit polițiștilor, individul a intrat în bancă la sfârșitul lunii iunie, cu un cuțit de plastic și a îndreptat „arma” spre un angajat.

Acesta nu a cerut însă valorile, ci doar a solicitat chemarea poliției. Autoritățile l-au reținut pe hoț în patru minute.

Bărbatul nu s-a opus arestării. Acesta este șomer și locuiește cu mama lui și a recunoscut că a pus la cale „jaful” pentru a fi arestat. El a declarat că suferă de dureri îngrozitoare de spate, dar nu are bani pentru tratament medical.

Guvernul sud-coreean a anunțat că va furniza asigurări de sănătate pentru fiecare cetățean, începând cu anul 2022. Există însă temeri privind capacitatea economiei de a susține o asemenea măsură.

Foto: Pixabay

Inchide