Silviu Bănilă
23.11.2014
Magazin

Motivul pentru care unii oameni nu pot avea relații sentimentale de lungă durată. Studiu

Motivul pentru care unii oameni nu pot avea relații sentimentale de lungă durată. Studiu
Cercetătorii de la Universitatea Peking au identificat legătura dintre o genă specifică, capacitatea ființei umane de a se simți fericită și cea de a avea o relație de succes.

Echipa a studiat implicațiile genei 5-HT1A, care controlează hormonul fericirii, serotonina. Gena are două variații. Oamenii care au două copii ale variantei C au înregistrat un nivel mai ridicat al hormonilor, comparativ cu persoanele care au două copii din varianta G.

Experimentul realizat în rândul a 579 studenți chinezi a scos la iveală legăturile care există între variantele de gene și relațiile sentimentale. 50% dintre studenții care dispun de două copii ale variantei C de genă s-au declarat „îndrăgostiți”, în timp ce doar 39% dintre cei cu gene CG sau GG au spus că au un partener.

Potrivit cercetătorilor, varianta de genă G presupune o doză mai mică de serotonină și persoanele respective își schimbă mai des starea de spirit. „Pesimismul reprezintă un obstacol în calea formării unei relații și conexiunea dintre varianta G și afecțiunile psihologice diminuează oportunitățile sentimentale sau conduce la eșecuri în dragoste”, a declarat Xiaolin Zhou, unul dintre autorii studiului.

Inchide