Mynele TV, postul care a fost deținut de Costi Ioniță, se închide oficial

Mynele TV, postul care a fost deținut de Costi Ioniță, se închide oficial
Publicat: 10/03/2015, 17:01
Actualizat: 10/03/2015, 21:08

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în ședința de marți, situația televiziunii Mynele TV, a cărei licență audiovizuală este deținută de societatea Happy Music SRL.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința de marți, reprezentanții CNA au făcut un control, pe 9 martie, la sediul unde a fost autorizată televiziunea Mynele TV. Reprezentanții CNA au constatat că în spațiul autorizat își desfășura activitatea o altă societate comercială, diferită de cea care deține licența pentru Mynele TV.

Pe de altă parte, în ședința CNA din 26 februarie, în care Consiliul a analizat pentru prima dată situația Mynele TV, a fost prezent Răzvan Rădulescu, care a spus că este împuternicit să reprezinte societatea Happy Music SRL.

Răspunzând unei întrebări adresate de președintele CNA, Laura Georgescu, privind acționariatul Happy Music SRL, Răzvan Rădulescu a spus atunci că acesta este în curs de modificare, în sensul ieșirii oficiale a lui Costi Ioniță din această societate.

„Se fac modificări, în mod normal era Costi Ioniță cu Corina Boabeș. Ar trebui să fie Corina Boabeș 100%. Trebuie să iasă de la Registrul Comerțului noul certificat cu acționar 100% Corina Boabeș. Trebuia să iasă de săptămâna trecută. Încă așteptăm. Birocratic vorbind, Costi Ioniță a predat acțiunile sale către Corina Boabeș, care este acum acționar unic”, a spus, la momentul respectiv, Răzvan Rădulescu. El nu a avut documente pe care să le depună la CNA din care să reiasă modificarea acționariatului.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor prezentate atât în ședința CNA din 26 februarie, cât și în ședința de marți, televiziunea Mynele TV și-a întrerupt emisia pe 15 decembrie, fără a anunța oficial Consiliul Național al Audiovizualului, în conformitate cu legislația audiovizualului.

CNA a fost informat pe 7 ianuarie 2015 că Mynele TV și-a întrerupt emisia, fapt pentru care serviciul inspecție al Consiliului a efectuat un prim control la această televiziune care difuza manele și muzică de petrecere.

În urma verificării, în rețelele analogice și digitale ale UPC România, care avea în grilă în mod curent Mynele TV, CNA a constatat că, în perioada 8 – 12 ianuarie (96 de ore), televiziunea nu a mai fost retransmisă. Ulterior, CNA a primit o adresă din partea societății de cablu Next Gen Communications (parte a Telekom România, n.r.) care informa Consiliul despre faptul că societatea a primit la rândul său o adresă de la Mynele TV prin care reprezentanții televiziunii spuneau că postul TV și-a întrerupt emisia din 15 decembrie 2014.

Pe de altă parte, ulterior, în urma demersurilor făcute de CNA, reprezentanții Mynele TV au susținut că ar fi trimis și la CNA un fax, pe 15 decembrie 2014, prin care informau Consiliul privind întreruperea emisiei din motive tehnice. De asemenea, reprezentanții Mynele TV au spus că intenționează ca televiziunea să reînceapă emisia cel mai târziu pe 14 martie 2015.

Verificarea CNA a continuat, iar reprezentanții Consiliului s-au deplasat la sediul din București al societății Happy Music SRL și au constatat că la respectivul imobil nu se află niciun reprezentant sau angajat al Mynele TV. De asemenea, CNA nu a reușit să contacteze un reprezentant legal al societății la momentul respectiv.

În ședința CNA din 26 februarie, Răzvan Rădulescu, reprezentantul Happy Music SRL, a susținut că deține dovada că a fost transmis faxul la CNA prin care Mynele TV a anunțat, pe 15 decembrie 2014, întreruperea emisiei din motive tehnice.

„A fost transmis în 15 decembrie, cu ajutorul unui fax eletronic. Avem confirmarea privind transmiterea în acea dată. Nu cunosc motivul pentru care nu a ajuns la dumneavoastră (…) Am anunțat că nu se mai poate face transmisia din motive tehnice, iar, în momentul de față, se lucrează la reluarea emisiei pe o altă frecvență de satelit, astfel încât să se poată relua transmisia în condiții bune de funcționare”, a spus atunci Răzvan Rădulescu.

El a mai spus că sediul Mynele TV este același și că în respectivul spațiu există doar echipamentul de emisie și cel prin intermediul căruia este ridicat semnalul la satelit.

Toate aceste afirmații ale lui Rădulescu s-au dovedit a fi însă neadevărate, potrivit informațiilor prezentate în ședința de marți a CNA.

Astfel, membrul CNA Monica Gubernat a propus, în ședința de marți, retragerea licenței audiovizuale a Mynele TV, acest fapt fiind echivalent cu închiderea televiziunii.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea), pentru încălcarea articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Licența audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situații: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, și mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ireal! Cum au fost aşteptaţi acasă cei trei fii ai Sidoniei. Imagini sfidătoare: 'Bine v-am...
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE timp de zece ani. Decizia finală a fost...
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×