MyneleTV, postul lui Costi Ioniță,rămâne cu amenda de 100.000 lei; CNA respinge contestația postului

MyneleTV, postul lui Costi Ioniță,rămâne cu amenda de 100.000 lei; CNA respinge contestația postului
Publicat: 18/03/2014, 12:39
Actualizat: 01/02/2019, 19:33

Licența audiovizuală a Mynele TV este deținută de societatea Happy Music SRL, ai cărei asociați sunt Constantin Ioniță și Corina Mihaela Boabeș, cu câte 50%.

Societatea Happy Music SRL a contestat la CNA amenda de 100.000 de lei pe care Consiliul a aplicat-o televiziunii Mynele TV.

La ședința CNA de marți au fost prezenți Corina Boabeș, acționar și administrator al Mynele TV, și Dan Boabeș, directorul tehnic al televiziunii.

Dan Boabeș a spus că amenda de 100.000 de lei aplicată de CNA televiziunii Mynele TV este foarte mare, având în vedere că acest post nu a mai primit până în prezent nicio sancțiune pentru încălcarea legislației audiovizuale.

„Ne pare rău că am greșit, dar considerăm că penalizarea este excesivă (…) Cred că ar trebui luat în considerare și istoricul postului Mynele TV. Funcționăm de foarte mulți ani și nu am fost sancționați niciodată. Buna noastră credință a fost dovedită de-a lungul timpului”, a spus Dan Boabeș.

Însă Laura Georgescu, președintele CNA, i-a spus lui Dan Boabeș că Mynele TV nu a mai fost sancționată din cauză că, în trecut, CNA nu a efectuat controale la această televiziune.

Pe de altă parte, Dan Boabeș a spus că România este singura țară care interzice difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice.

Laura Georgescu i-a răspuns: „În nicio țară nu există un post ca al dumneavoastră în «must carry» (în lista televiziunilor obligatorii pentru toții cabliștii, n.r.)”.

Însă Dan Boabeș a precizat că, în anul 2013, atunci când au fost difuzate respectivele reclame la convorbiri telefonice erotice, Mynele TV nu a fost în lista „must carry”. „În anul 2014 suntem într-adevăr în lista «must carry». Și în 2012 am fost în această listă, dar principalii operatori de cablu nu au distribuit Mynele TV”, a spus Dan Boabeș.

„Mynele TV este al 14-lea post ca audiență, deși nu este distribuit de principalul distribuitor, RCS&RDS. Interesul pentru acest post există. Noi ne-am străduit ca acest conținut difuzat de televiziune să fie de calitate, să respecte anumite standarde și nu am difuzat niciodată conținut plătit. La noi nu o să vedeți niciodată difuzări de videoclipuri cu minori, cum se întâmplă la alte televiziuni (…) Noi ne-am impus o anumită conduită și dorim să respectăm acest lucru în continuare”, a mai spus Dan Boabeș.

Însă membrul CNA Narcisa Iorga a spus că Mynele a difuzat videoclipuri care au încălcat legislația audiovizualului. Ea s-a referit la faptul că, pe 6 februarie, CNA a decis să interzică de la difuzare pe posturile de televiziune, înainte de ora 23.00, trei videoclipuri ale unor melodii interpretate de cântăreți de manele. Decizia a vizat melodiile „Ești foc de frumoasă”, a lui Nicolae Guță, „Florida”, a cântărețului ASU, și „Ce portbagaj” de Damany.

De altfel, în ședința CNA de marți, au fost redifuzate aceste melodii pe ecranele din sala de Consiliu, pentru a le viziona și Dan Boabeș. Acesta a precizat că decizia CNA privind cele trei videoclipuri „nu a fost luată în mod expres pentru Mynele TV”.

Pe de altă parte, revenind la difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice, membrul CNA Monica Gubernat a spus că „publicitatea erotică este interzisă”. Gubernat a făcut referire la articolul 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, respectiv „Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum și pentru produse și servicii cu destinație sexuală sunt interzise”.

La rândul său, Lorand Turos, un alt membru al CNA, a propus respingerea contestației depuse de societatea Happy Music SRL privind amenda de 100.000 de lei. „Eu cred că acest post ar trebui să plătească taxă de poluare, nu să fie în «must carry»”, a spus Lorand Turos.

Decizia de respingere a contestației a fost adoptată de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Iată ce salariu primesc angajații din marile restaurante fast-food în România
×