Născut prematur, a fost numit cel mai fericit bebeluș din lume. Fotografia care a emoționat o lume întreagă

Născut prematur, a fost numit cel mai fericit bebeluș din lume. Fotografia care a emoționat o lume întreagă
Publicat: 22/10/2016, 11:53

Freya, care s-a născut în 2014, de Ziua Recunoștinței, cântărea la naștere doar 1,7 kilograme, cu mult sub media de greutate a unui copil nou-născut, care ar trebui să aibă între 2,5 și 5 kilograme. Chiar și așa, cea mică a reușit să le facă cel mai frumos cadou părinților ei, David și Lauren Vinje, la doar cinci zile de la naștere: le-a zâmbit. Fotografia care i-a fost făcută, în acel moment, a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Vorbeam cu ea și o întrebam dacă ar trebui să facem o fotografie și să i-o trimitem lui tati. Și exact când mă pregăteam să fac poza, mi-a afișat acel zâmbet uriaș. Am dorit să împărtășesc și cu alți părinți bucuria pe care fata mea mi-a făcut-o”, a mărturisit Lauren.

Sarcina lui Lauren nu a fost ușoară, confruntându-se cu semne ale preeclampsiei, un sindrom ce complică al treilea trimestru de sarcină. După ce medicul i-a spus că rata bătăilor inimii celei mici nu era în regulă, Lauren s-a pregătit pentru o intervenție de urgență. Temerile au dispărut, însă, la doar două zile, când Freya s-a născut bine sănătoasă.

Fotografia cu Freya zâmbind a fost împărtășită de peste 35.000 de utilizatori Facebook și a primit peste 300.000 de like-uri.

În prezent, Freya radiază de fericire și se pregătește să își sărbătorească pentru a doua oară ziua de naștere, luna viitoare.