Nostradamus și Sfântul Malachia au văzut în Benedict al XVI-lea „ultimul Papă adevărat”

Nostradamus și Sfântul Malachia au văzut în Benedict al XVI-lea ultimul Papă adevărat
Publicat: 12/02/2013, 19:09
Actualizat: 30/07/2014, 00:04

Nostradamus și Sfântul Malachia, doi dintre celebrii profeți ai lumii, au prezis că, după Papa Benedict al XVI-lea, Biserica Catolică va suferi un declin major, iar umanitatea se va afla în pericol, însă comentatorii acestora subliniază că profețiile nu sunt tocmai adevărate.

Michel de Nostradame, cunoscut în întreaga lume drept Nostradamus, a devenit celebru prin intermediul profețiilor sale controversate, a căror interpretare a fost legată, în timp, de tragedii precum cea de la 11 septembrie, din Statele Unite, sau de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. Însă celebrul francez nu a avut viziuni doar cu privire la politică și societate, multe dintre profețiile sale făcând referire la religie și, mai ales, la suveranii pontifi de la Vatican. Astfel, deși predicțiile i-au au fost aspru criticate, au existat mereu susținători ai lui Nostradamus care au asociat catrenele din cartea acestuia, „Profeții”, cu unele dintre evenimentele cruciale ale lumii.

În ceea ce privește viitorul Bisericii Catolice, Nostradamus nu a fost deloc optimist, însă, legat de viitorul lui Benedict al XVI-lea, la care se crede că ar face referire catrenele 2.97 și 5.31, pare să se fi înșelat. Nostradamus a prezis, pentru 2012, moartea suveranului pontif. Mai mult decât atât, francezul a făcut referire și la succesorul lui Benedict, „un bărbat tânăr” care „va obține o funcție înaltă” în 2014. Mai mult, potrivit unor interpretări, noul Papă va crea un scandal în Biserica Catolică până în 2017, care va fi stins abia în 2020.

În cartea „Profețiile complete ale lui Nostradamus”, scrisă de Mario Reading, autorul explica unul dintre catrenele profetului francez: „A German heart is born of Troyan blood/ He will wield such power/ That will chase away the foreign Arabs/ Returning the church to her immaculate preeminence” („O inimă germană se naște din sânge troian/ Va exercita atâta putere/ Încât îi va alunga pe străinii arabi/ Readucând biserica la supremația ei imaculată”).

„Se pare că Nostradamus a răsucit un cuțit adânc în rană cu această profeție”, scrie Reading. Născut în Marktl am Inn, la numai 12 kilometri distanță de orașul de unde era originar Adolf Hitler, fostul cardinal Ratzinger a făcut mai multe referiri de-a lungul timpului la opera unuia dintre cei mai celebri traducători în limba germană ai Coranului, profesorul Adel Theodore Khoury, renumit pentru eforturile sale de temperare a dialogului dintre lumea creștină și cea musulmană.

„Nostradamus a făcut astfel referire la primul Papă de origine germană care să ofere putere Bisericii Catolice în ceea ce el consideră a fi aspectele extreme și inacceptabile ale credinței islamice”, mai scrie Mario Reading.

În anii 2000, Biserica Catolică a devenit un subiect foarte dezbătut, grație succesului comercial repurtat de romanele din seria „Codul lui Da Vinci” scrise de romancierul Dan Brown. Ea a generat alte controverse atunci când s-a aflat că succesorul papei Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea, a făcut parte din organizația Tinerii Hitleriști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alte controverse au apărut atunci când omenirea a aflat că „în ultimii 50 de ani, între 1,5% și 5% din clerul catolic a fost implicat în scandaluri cauzate de abuzuri sexuale” (afirmație făcută de arhiepiscopul Silvano Maria Tomasi, la sfârșitul anului 2009).

Referiri la Papa Benedict al XVI-lea și la succesorul său au fost făcute și de unul dintre cei mai populari sfinți irlandezi, Sfântul Malachia. Acestuia i-au fost atribuite mai multe minuni și profeții și se spune despre el că ar fi deținătorul listei celor 112 papi. Astfel, potrivit profețiilor lui Malachia, Benedict al XVI-lea, care este al 111-lea suvern pontif, va fi succedat de un papă al cărui pontificat va duce la dispariția orașului Roma, acela fiind, de altfel, și ultimul suvern pontif. Malachia nu oferă însă și previziuni cu privire la viitorul Bisericii Catolice și al umanității după dispariția ultimului papă.

Însă Malachia a trecut inițial în lista suveranilor pontifi numai 111 papi, documentul fiind completat mai târziu cu cel de-al 112 Papă. Astfel, potrivit arhiepiscopului irlandez, „ultimul papă adevărat” este Benedict al XVI-lea, cel care apare în profeții drept „From the Glory of the Olive”. El va fi urmat de cel numit simplu „Peter the Roman”. După acesta, Catolicii ar urma să conducă „teribila judecată”, desconsiderând astfel „Apocalipsa” biblică.

La numirea papei Benedict al XVI-lea în fruntea Bisericii Catolice s-a spus că această alegere a fost una de tranziție, rolul său fiind acela de a duce la bun sfârșit o parte dintre proiectele Papei Ioan Paul al II-lea. La rândul său, Benedict al XVI-lea a spus că papalitatea sa va fi una de scurtă durată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului