Noul anunț făcut de organizatorii concertului cântărețului Julio Iglesias în România după scandalul provocat de Mihai Gâdea

Noul anunț făcut de organizatorii concertului cântărețului Julio Iglesias în România după scandalul provocat de Mihai Gâdea
Publicat: 18/05/2015, 19:09
Actualizat: 07/11/2019, 07:42

„În urma numeroaselor supoziții publicate – sau informări neclare – transmise publicului prin intermediul canalelor mass-media, precum și al rețelelor de socializare cu privire la datele de desfășurare ale celor două concerte pe care artistul internațional Julio Iglesias urmează să le susțină împreună cu fiul său, la Cluj și București, organizatorii precizează că ambele evenimente se vor desfășura conform programului anunțat”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, Julio Iglesias și Julio Iglesias Jr. vor evolua pe scena Sălii Polivalente din Cluj în data de 22 mai, iar, la Sala Palatului din Capitală, în data de 2 iulie.

Totodată, organizatorii menționează faptul că anunțul reprogramării concertului de la București pentru data de 2 iulie a fost făcut cu o zi înainte de apariția artistului Julio Iglesias Jr. în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, amânarea neavând nicio legătură cu incidentul petrecut.

Julio Iglesias Jr. a participat, joi seară, la „Sinteza zilei” de la Antena 3, iar, la finalul emisiunii, a spus, la solicitarea moderatorului, „Jos Băsescu”.

Reprezentanții cântărețului Julio Iglesias Junior au transmis, vineri, un comunicat de presă, care de altfel a fost postat și pe pagina de Facebook a lui Julio Iglesias, explicând că artistul nu cunoaște limba română și a repetat cu bună-credință „Jos Băsescu!”, atunci când moderatorul i-a cerut acest lucru.

„În urma emisiunii «Sinteza zilei» (Antena 3) din 14 mai 2015, în care prezentatorul Mihai Gâdea, în ultimele secunde ale emisiunii, l-a întrebat «inocent» pe Julio Iglesias Junior «Pot să te învăț ceva în limba română?», după care l-a pus să repete în românește, fără să îi spună ce înseamnă acele cuvinte, «Antena 3 e aici. Jos Băsescu!», managementul artistului precizează clar următoarele: Julio Iglesias Junior nu cunoaște limba română, nu este familiarizat deloc cu numele românești și, când a repetat după Mihai Gadea, cu bună-credință, «Jos Băsescu!», nu s-a gândit nicio clipă că este vorba de un slogan politic”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții artistului.

Potrivit acestora, fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba despre câteva cuvinte de rămas-bun în limba română, pe care prezentatorul îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori.

„Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din România, nu cunoaște politicienii români și, neștiind deloc limba română, nici măcar nu și-a dat seama că propoziția «Jos Băsescu!» includea numele unei persoane”, mai spun reprezentanții artistului.

De asemenea, managementul artistului precizează că Julio Iglesias Junior „a fost indus în eroare în mod voit de către moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil și incalificabil”.

„Artistul nu și-ar permite niciodată să vină la televiziune să spună, în cunoștință de cauză, «Jos politicianul X!» sau «Jos politicianul Y!». Julio Iglesias Junior a venit în România și a acceptat invitația de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi în România alături de tatăl său, Julio Iglesias”, se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, în comunicatul citat se precizează că artiștii nu doresc să fie implicați în nicio chestiune de natură politică.

„Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale”, se mai arată în comunicatul citat.

Sâmbătă, Mihai Gâdea a publicat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „În emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenția de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care știți bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica și vreau să îi asigur că prețuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitațiile către domnii Julio Iglesias și Julio Iglesias Jr., pentru a fi oaspeți ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu și ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din București. Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale!”.

Așadar, vineri, începând cu ora 20.00, Julio Iglesias va concerta pentru a doua oară la Cluj, în prezența celor aproximativ 7.000 de spectatori așteptați la Sala Polivalentă. Show-ul artistului va fi deschis de recitalul fiului său Julio Iglesias Jr. și va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriu.

Același spectacol va fi reeditat în data de 2 iulie, la Sala Palatului din Bucuresti. În continuare, spectatorii interesați își pot procura bilete la concert prin intermediul agenției Eventim, de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturești, Humanitas, de la Sala Palatului, precum și online, prin www.eventim.ro, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”