Noul joc video „Call of Duty” a generat încasări de 1 miliard de dolari în prima zi după lansare

Noul joc video Call of Duty a generat încasări de 1 miliard de dolari în prima zi după lansare
Publicat: 06/11/2013, 18:22
Actualizat: 06/11/2013, 18:23

Editorul de jocuri video american Activision Blizzard a anunțat, miercuri, că a vândut într-o singură zi magazinelor specializate copii în valoare de 1 miliard de dolari ale noului său joc video, intitulat „Call of Duty: Ghosts”.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că toate copiile au fost cumpărate de consumatorii finali, ci mai degrabă că magazinele au anticipat o cerere foarte mare, informează AFP.

Franciza de război „Call of Duty”, al cărei prim joc a fost lansat în urmă cu zece ani, este unul dintre produsele vedetă ale companiei Activision Blizzard. Cel mai recent opus din această franciză, așteptat cu mare nerăbdare de amatorii de jocuri video, a fost lansat oficial marți la miezul nopții.

Compania Activision Blizzard nu oferă însă cifrele despre copiile cumpărate efectiv de către consumatorii finali.

În ceea privește vânzările finale către consumatori, precedentul joc din franciza „Call of Duty”, intitulat „Black Ops II”, a avut nevoie în 2012 de 15 zile pentru a atinge plafonul de 1 miliard de dolari, însă „Grand Theft Auto V”, un joc produs de compania concurentă Rockstar Games, a doborât acest record, în septembrie, având nevoie de doar trei zile pentru a depăși acest prag simbolic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase