Prima pagină » Magazin » O familie din Bucovina a creat o afacere de un milion de euro inspirată din rețetele strămoșilor

O familie din Bucovina a creat o afacere de un milion de euro inspirată din rețetele strămoșilor

O familie din Bucovina a creat o afacere de un milion de euro inspirată din rețetele strămoșilor
„Între pereții abatorului cu iz habsburgic construit încă din timpul Împăratului Franz Iosef în anul 1815 am adus la viață rețetele moștenite de la Moș Toader și am dat gust bucăților de carne", descriu într-un mod pitoresc fondatorii afacerii La Baciu începuturile firmei ANDELVERO (după numele celor trei fiice ale lui Ioan Baciu, fondatorul afacerii: Ana, Delia și Veronica), în anul 1997, ca o continuare a tradiției de măcelari transmise din strămoși.

De la măcelăria din comuna Fundu Moldovei afacerea s-a extins la o unitate de producție, trei magazine La Baciu, în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și București, pe calea Floreasca, cât și o pensiune axată pe promovarea tradițiilor bucovinene, care au totalizat anul trecut venituri de aproximativ un milion de euro.

De la unitatea de producție de preparate din carne, familia Baciu s-a extins în 1998 cu primul magazin La Baciu, în Câmpulung Moldovenesc, iar în perioada următoare s-a concentrat pe dezvoltarea gamei de produse, după rețete bucovinene vechi. A urmat o serie de participări la târguri tradiționale organizate în București și în străinătate care le-au confirmat faptul că există cerere pentru produsele lor, chiar și în Capitală.

„Succesul a venit după ce am invitat bucureștenii să ne guste produsele. La târgurile din Piața Amzei și Muzeul Țăranului Român am fost primiți cu brațele deschise și ni s-a oferit ideea deschiderii magazinului din Capitală”, explică Delia Baciu, fiica lui Ion Baciu, fondatorul afacerii, modul cum au decis să se extindă în București. În 2008 au lansat primul magazin de produse tradiționale din țară, în care se găsesc costița hătuită, chișca tradițională și cârnații din busuioc, dar și zacusca de hribi, dulcețuri de afine și merișoare și alte specialități din „cămara bunicii”. „Am căutat o zonă centrală, aproape de clienții pe care i-am avut în planuri”, explică Delia Baciu modul cum produsele tradiționale și-au găsit locul în zona Floreasca, caracterizată de locuitori cu venituri peste medie și clădiri de birouri.

Citește în continuare pe BusinessMagazin.ro.

Recomandarea video

Mediafax
Presa maghiară despre alegerile de la București: „Aproape nimănui nu i-a păsat cine va fi noul primar”
Digi24
George Simion: „Democrația a fost călcată în picioare”. Reacția liderului AUR după închiderea urnelor
Cancan.ro
Prima gafă de primar a lui Ciprian Ciucu! L-a atacat direct pe Nicușor Dan: 'Mi-a scăpat acest lucru'
Prosport.ro
FOTO. Parcă sunt surori! Cum arată mama Jaquelinei Cristian, jucătoarea română care a încasat peste 1 milion de dolari în 2025
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Situație incredibilă într-o comună din Botoșani: după tată și mamă, a venit rândul fiicei să conducă primăria
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
AUR a recunoscut că Anca Alexandrescu a pierdut alegerile. Ce a spus Simion despre relația cu Georgescu
Cancan.ro
Vin ninsorile în București, mai devreme decât ne așteptam. Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor Accuweather
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
UE s-a răzgândit și nu mai interzice motoarele diesel. Dar impune anumite condiții
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Somnul sănătos începe în intestin. Ce au aflat cercetătorii?