• Publicat:
Magazin

O navă despre care se crede că a dispărut în urmă cu 100 de ani în Triunghiul Bermudelor „a fost descoperită pe coasta Floridei”

O navă despre care se crede că a dispărut în urmă cu 100 de ani în Triunghiul Bermudelor „a fost descoperită pe coasta Floridei”
Specialiștii cred că au descoperit epava navei SS Cotopaxi despre care se crede că a dispărut în Triunghiul Bermudelor în 1925 iar dacă testele vor demonstra acest lucru înseamnă că nava dispăriută „s-a ascuns la vedere" de ceva timp.

Se crede că nava a dispărut în Triunghiul Bermudelor în urmă cu aproape o sută de ani când se întrepta spre Cuba.

Nava comercială americană SS Cotopaxi a stârnit tot felul de teorii ale conspirației după ce a dispărut în 1925 într-un „voiaj de rutină”.

Astfel, oamenii au crezut că nava a dispărut în Triunghiul Bermudelor, zona misterioasă în care pare că dispar tot felul de ambarcațiuni și nu nu numai.

Soarta tragică pe care au avut-o cei 32 de oameni care s-au aflat la bordul SS Cotopaxi i-a uimit și consternat pe experți.

Călătoria a avut punctul de pornire în Charleston, Carolina de Sud, pe data de 29 noiembrie 1925, și urma să se încheie în Havana, Cuba.

„Știm că s-a întâmplat ceva în timpul voiajului deoarece a fost trimis un semnal la începutul lui decembrie care arăta că ceva nu este în regulă. Și asta a fost tot. Epava nu a fost găsită niciodată. Nu au găsit niciodată bărci de salvare, corpuri sau altceva. Pur și simplu, din acel moment, vasul a dispărut. Așa că am încercat să ne dăm seama ce s-a întâmplat”, a declarat Michael Barnette, biologist marin și explorator subacvatic pentru Newsweek.

Michael Barnette și echipa lui susțin că au descoperit nava pe cea mai nodică coastă a Floridei, St. Augustine. Exploratorul subacvatic este cunoscut pentru descoperirile lui și susține că „istoria marină este adevărata mea pasiune”.

„De foarte multe ori lucrurile devin foarte emoționale deoarece prima dată eștiv entuziasmat de faptul că teoria ta s-a dovedit a fi reală. Dar este și un torment emoțional deoarece îți dai seama că acela este un mormânt unde se odihnesc oamenii care se aflau pe acel vas. Deci ai și responsabilitatea de a găsi familiile celor decedați și de a le oferi liniște”, a mai transmis acesta.

Sursă FOTO: Captură „Close Entounters of The Third Kind” (1977)

 

×
Inchide