O pisică, prizonieră de mai multe zile într-un magazin, după ce ANAF a pus sigiliul pe ușă

Publicat: 04/02/2016, 20:47

Pe ușă scris mare: Spațiu sigilat de ANAF. Iar oamenii se opresc, privesc animalul și merg mai departe. O scenă care se repetă de peste o săptămână pe Bulevardul Revoluției.

Iar în ultimele zile, discuțiile pe subiect sunt tot mai aprinse.

„Oare în ce țară trăim că suntem în Uniunea Europeană, se poate să ținem în captivitate un animal o pisicuță?! Magazinul a fost sigilat de ANAF. Să se facă o comisie, să deschidă magazinul, să scoată animalul, este un animal de companie, este păcat de e.”, a spus revoltat, un bărbat din Drobeta Turnu Severin care a trecut de mai multe ori prin fața magazinului și a vazut animalul.

În cele din urmă, în cursul zilei de joi, o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor ca să scoată animalul flămând din magayin. Doar că de acolo a început birocrația tipic românească. Pompierii au îndrumat-o pe femeie către Poliție, Poliția spre ANAF și uite-așa, în 24 de ore, nimeni nu a reușit să deschidă ușa.

Târziu, polițiștii au anunțat că în cursul zilei de vineri, inspectorii ANAF din Târgu Jiu vor veni la Drobeta Turnu Severin și împreună cu polițiștii vor elibera pisica. Iar la final, așa cum scrie la lege, se va întocmi și un proces verbal. Magazinul de haine a fost sigilat în urma unor probleme pe care proprietarul turc le-ar avea cu legea și nimeni nu știe exact când și mai ales cum a reușit să intre pisica în clădire.

Oana Buzatu