O studentă din Cluj a inventat drajeurile cu efect anticancerigen: sunt recomandate și diabeticilor și celor care suferă de boli cardiovasculare

Redactor:
Vasile Magradean
O studentă din Cluj a inventat drajeurile cu efect anticancerigen: sunt recomandate și diabeticilor și celor care suferă de boli cardiovasculare

Ioana Oprea, studentă în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca, a declarat, luni, că înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obținute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea oamenilor pe termen lung.

„Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ștevie, pudră de afine și de turmeric. Am ales afinele și turmericul pentru proprietățile lor antioxidante foarte bune și hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase și inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentația noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune și pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obținute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung”, a spus Oprea.

Potrivit acesteia, este indicat ca drajeurile să fie consumate de către copii, până la 4 – 5 pe zi, dar și de persoanele cu diverse afecțiuni, care pot consuma o cantitate dublă.

Ioana Oprea a afirmat că procesul de producere al drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conțin ulei de cocos, maltodextrină și șteviol.

„Pudra de afine și cea de turmeric se pun în forme după care jumătățile se lipesc împreună și rezultă un drajeu în două culori, roz și galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuși să introducă această rețetă în procesele de fabricație. Oricum, voi iniția demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a spus Ioana Oprea.

Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, a declarat, la rândul său, că alimentele viitorului sunt alimentele actuale care vin cu o variantă îmbunătățită, mai puțină procesare, mai multe substanțe naturale, care provin din surse autohtone.

„Acestea vor aduce un plus de valoare din punct de vedere al principiilor active, pot fi echilibrate din punct de vedere nutrițional”, a spus Vodnar.

Oana Pop, cadru didactic care predă principiile nutriției umane la USAMV Cluj-Napoca, a menționat că ingredientele folosite în drajeurile Candy Shield sunt bogate în principii active, cu efect antioxidant, o altă caracteristică fiind capacitatea antimicrobiană foarte puternică.

„Ne bucurăm că există alternativă, că se poate oferi copiilor un produs sănătos, fără zahăr. Efectul anticancerigen a fost demonstrat prin efectul antioxidant al polifenolilor, care ne ajută să prevenim această afecțiune și ar trebui să începem acest lucru de mici”, a spus Pop.

Studenta de la USAMV Cluj-Napoca a realizat anul trecut și bomboane cu efect anestezic și antimicotic, din extract de cuișoare și scorțișoară, care ajută la tratarea aftelor bucale.

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×
Inchide