• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

„Oh, Ramona!”, la avanpremiera pentru VEDETE. Cristina Jacob: Este povestea lui Andrei Ciobanu spusă PRIN FILTRUL MEU

Comedia "Oh, Ramona!", avanpremieră pentru vedete. Vezi cum s-a transformat un bestseller într-un film

Comedia „Oh, Ramona!” a adus joi la Cinema City din AFI Cotroceni jurnaliști și vedete care au ținut să fie alături de realizatori la o primă proiecție în avanpremieră a peliculei.

„Filmul ăsta a adus o maturizare a mea și o evoluție în ale cinematografiei, cred,” a mărturisit regizorul Cristina Jacob. „Cu adevărat diferit față de celelalte filme ale mele – și ele comedii mai romantice sau mai puțin – este faptul că e în limba engleză. Aștept să vină în număr mult mai mare spectatorii pentru că, până acum erau atenționați la casa de bilete că e în limba română și se mai răzgândeau. Acum nu mai au pretextul acesta. Aș vrea să îl vadă toți adolescenții, pentru că e despre ei. Eu mă regăsesc în toate poveștile pe care le-am ecranizat și sper să se bucure și ei. Este practic povestea lui Andrei Ciobanu spusă prin filtrul meu. Unde a fost o poveste de băiat, e acum o poveste mai echilibrată, spusă și de o fată.”

Pentru proiecția în avanpremieră, invitaților li s-a sugerat să vină în sala de cinema îmbrăcați în ce se simt mai bine, de la papuci, la pijamale, de la hainele obișnuite la păturica preferată.

„Infinit a fost mai greu să adaptez povestea pentru film. Eu am scris pentru carte 500 de pagini, iar scenariul are 90. Mie îmi place tot ce am scris și a trebuit să tai 400 de pagini. Cred că întâlnirile personajelor principale au ieșit extraordinar în film și părțile romantice. Cam cum e în film, cam așa a fost. Mi-ar fi plăcut hainele pe care le are Bogdan în film. Să le fi avut și eu în realitate când eram de vârsta lui… dar eu îmi cumpăram din Bazar”, a dezvăluit Andrei Ciobau despre transformările prin care a trecut povestea sa încât să ajungă comedia „Oh, Ramona!”.

Bogdan Iancu, interpretul rolului Andrei, personajul principal masculin din „Oh, Ramona!”, a mărturisit că „inițial îmi era cumva frică de secvențele mai intime. Doar că, după ce am filmat-o pe prima, mi-am dat seama că e mult mai ok decât credeam. Cristina mi-a spus de la bun început că e o responsabilitate destul de mare, doar că în momentul ăla nu puteam să-mi dau seama exact. Când am venit la filmări, mi-am dat seama că trebuie să fiu aici 24 din 7. Asta putea să fie cumva intimidant, doar că asta a fost doar în primele câteva zile, după aceea a curs și cred că se vede. Inițial îl văzusem pe Andrei, din scenariu, foarte departe de mine, aveam senzația că trebuie să interpretez un rol, când nu era asta cheia. Cristina mi-a spus că eu sunt, trebuie doar să accesez chestia aia din mine care mă face să fiu Andrei”, a povestit Bogdan Iancu despre rolul său din comedia „Oh, Ramona!”.

Actorul mizează pe faptul că adolescența este o vârstă la care se pot raporta toate tipurile de spectator: „Nu cred că există neapărat o categorie de vârstă… ca om, fie că ești copil, adolescent, adult, bătrân, cred că poți să vii să vezi și să îți placă. Filmul este efectiv pentru toată lumea, se adresează în primul rând tinerilor, doar că și oamenii în vârstă și copiii pot să învețe ceva din treaba asta și să le placă. E perioada de adolescență prin care, ori ca bătrân sau adult ai trecut, ori, ca adolescent, te afli, ori, dacă ești copil, știi ce va urma. Simt că filmul ăsta înglobează perioada adolescenței într-un mod frumos și, în același timp, realist”, crede Bogdan Iancu.

„Filmele ne dau ocazia să facem și să orchestrăm o muzică pe care nu o auzim pe radio în România. Dacă o să fiți atenți la coloana sonoră, o să vă dați seama”, a spus Smiley, compania sa HaHaHa Production ocupându-se de muzica din comedia „Oh, Ramona!”. „Am râs și la prima variantă, care era mult mai lungă, avea aproape trei ore, și am râs și mai bine și la varianta asta mai scurtă. E un pic mai îndrăzneață. Se vede stilul regizoral al Cristinei. E genul de film pe care puștii din România îl consumă foarte bine. Se adresează, în general, oamenilor care sunt la liceu sau la facultate, dar e un film care cred că poate să distreze orice vârstă”, a explicat muzicianul pentru Mediafax.

Avanpremiera a fost însoțită și de un „roast” găzduit de Cristina Jacob și Andrei Ciobanu, cărora li s-au alăturat interpreții rolurilor principale, Bogdan Iancu și Aggy K. Adams care au servit porții consistente de autoironie și glume unul pentru celălalt, ca și față de vedetele care apar în film.

„Oh, Ramona!” a făcut-o pe Ami să se gândească „la adolescență, la momentele alea din liceu cu combinațiile. A fost frumos să ne reamintim cum ne-am simțit noi atunci când eram adolescenți. Chiar m-am bucurat de film”, a povestit cântăreața.

„Mi-a plăcut foarte tare, o comedie reușită. Vă invit și pe voi să veniți să-l vedeți. O să vă distrați, sunt foarte multe momente foarte bune. Am stat cam majoritatea timpului cu gura până la urechi. Sunt multe poante și n-aș ști cum să le descriu, depășesc așa puțin limita. Eu am și citit cartea, pentru că mi-a dat-o Andrei cadou și, cumva, am regăsit foarte multe lucruri din carte și mi-am adus aminte de ele. Mi s-a părut că filmul a respectat destul de mult capitolele din carte. Chiar foarte reușit!”, a arătat Alina Eremia.

„Foarte cool… foarte fun! M-a surprins, asta a fost mișto, că m-a surprins și cred că este peste «Selfie» și că o să rupă la public”, a spus Dana Rogoz.

Comedia „Oh, Ramona!” este ecranizarea bestsellerului românesc autobiografic „Suge-o, Ramona!”, de Andrei Ciobanu, care semnează și scenariul alături de Alex Coteț și Cristina Jacob. În viziunea și execuția regizorului, povestea devine un film fără limitări culturale, fără granițe geografice și lingvistice, pentru o generație care trăiește planetar experiențele irepetabile ale adolescenței.

Comedia „Oh, Ramona!”, cu Bogdan Iancu, Aggy K. Adams și Holly Horne în rolurile principale, va fi lansată în oficial în România pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților. Biletele pentru proiecțiile în avanpremieră „Oh, Ramona” din 13 si 14 februarie pot fi cumparate de AICI.

 

Inchide