Olivia Steer, militant vehement anti-vaccinare, premiată pentru „rolul său activ în societate” la Gala femeilor care dăruiesc sănătate. „E absolut inacceptabil”

Olivia Steer, militant vehement anti-vaccinare, premiată pentru „rolul său activ în societate la Gala femeilor care dăruiesc sănătate. „E absolut inacceptabil
Publicat: 19/04/2018, 16:52

Olivia Steer a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine în care prezintă titlul pe care l-a primit în cadrul Galei femeilor care dăruiesc sănătate.

Steer a fost premiată pentru „rolul său activ în societate”, cu toate că aceasta militează pentru oprirea vaccinării copiilor împotriva bolilor de mare risc, cu toate că specialiștii în sănătate susțin acest demers.

România este țara cu cea mai gravă epidemie de rujeolă și cea mai scăzută rată a vaccinării cu antirujeolă din Europa. De la începutul epidemiei, în țara noastră s-au înregistrat 49 de decese și peste 12.000 de cazuri de îmbolnăvire.

La evenimentul amintit au participat șiRodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Premiul acordat vedetei a creat un val de reacții negative pe rețelele de socializare, dar și în rândul asociațiilor care activează în sănătate.

„Îmi pare foarte rău că nu am ajuns pentru că nu aș fi permis o asemenea mascaradă. Vorbim despre o persoană care lupă împotriva vaccinării, tratamentelor oncologice, medicinii care salvează vieți. Este absolut inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Nu înțeleg de ce au avut această reacție reprezentanții autorităților care au participat și care au primit premii, cum au putut sa stea pe scaune și să aplaude în momentul în care numele Oliviei Steer a fost pronunțat?De ce nu s-au ridicat oamenii aceia de pe scaun să spun că acest lucru nu se poate face. Trebuiau să se ridice și în momentul acela să își lase premiile și să plece. Ar fi fost un gest minim de onoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maiță, președintele Asociației Mame pentru Mame.

În cadrul galei, printre alți invitați, au fost prezenți și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, dar și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

„Eu nu știu cine e Olivia Steer, pe mine nu mă influențează. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus în Parlament legea vaccinării, susțin această lege, am un copil vaccinat cu absolut tot. Nici nu pot să am o atitudine total nepoliticoasă pentru că mi s-a spus că ar fi trebuit să mă ridic și să plec. Nu puteam să spun că vin să iau un premiu, dar să mi se comunice toată lista de premianți. Ei (organizatorii -n.r.) au dat premiile pe niște criterii ale lor, unor femei reprezentative, din punctul lor de vedere. Eu militez pentru sănătatea românilor pe principii și politici sănătoase”, a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

Câțiva dintre sponsorii evenimentului au spus că nu au știut de prezența Oliviei Steer, precizând că sunt companii care susțin și promovează vaccinarea.

„Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută! În cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.(…) Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei. Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer”, au precizat, pe Facebook, reprezentanții companiei Aqua Carpatica, unul dintre sponsorii evenimentului.

Printre sponsori s-au numărat și firme care activează în domeniul medical sau farmaceutic.

„Medicover este o companie de sănătate care practică și susține medicină bazată pe studii clinice și cercetare medicală și nu poate fi asociată cu mișcarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, față de care ne dezicem în totalitate. În rețeaua națională Medicover în fiecare zi se prescriu rețete medicale și se aplică tratamente din schemă națională de vaccinare, precum și alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenția, tratarea și siguranță tratamentelor pentru pacienții noștri”, scrie, pe Facebook, compania.

„Nu mai spun de sponsori, care nu cred că știau din avans că urmează să fie premiată doamna Olivia Steer. Sunt branduri uriașe, sunt asiguratori de sănătate, sper că nu știau că urmează să fie asociate cu numele uneia dintre cele mai toxice nume din spațiul public românesc”, a precizat Ana Maiță

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi