Opera din Los Angeles investighează „acuzațiile îngrijorătoare” la adresa lui Placido Domingo

Opera din Los Angeles investighează acuzațiile îngrijorătoare la adresa lui Placido Domingo
Publicat: 14/08/2019, 11:53

Instituția artistică a decis să răspundă acuzațiilor formulate de nouă femei la adresa tenorului Placido Domingo. Cântărețul a fost Directorul General al Operei din Los Angeles din 2003.

„Credeți că toți angajații și artiștii trebuie să fie tratați cu respect și să se simtă în siguranță în mediul profesional. Opera LA are principii de resurse umane și proceduri bine trasate. Conform acestor proceduri Opera LA va implica un consiliu extern pentru a investiga acuzațiile îngrijorătoare care îl privesc pe Plácido Domingo. Plácido Domingo a fost o forță creativă dinamică în viața Operei LA și a orașului Los Angeles pentru mai bine de trei decenii. Cu toate acestea, ne angajăm să facem tot ce putem pentru a asigura un mediu profesional în care toți colaboratorii, angajații și artiștii să se simtă la fel de confortabil, apreciați și respectați”, a arătat Opera din Los Angeles într-un mesaj dat publicității.

Imediat după apariția acuzațiilor, Opera din Philadelphia a retras invitația trimisă lui Placido Domingă pentru a apărea în cadrul galei Opera Night programată pe 18 septembrie.

Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, a fost acuzat de opt cântărețe și de o dansatoare de comportament neadecvat care ar fi început să se manifeste încă din anii ’80. Femeile lau acuzat de atingeri nepotrivite, sărutări forțate și mângâieri sugestive, însoțite de promisiunea unor recomandări profesionale. Femeile spun că atunci când au respins avansurile tenorului și ofertele profesionale au dispărut.

„Acuzațiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de treizeci de ani sunt profund tulburătoare și, în forma prezentată, inexacte. Totuși, este dureros să aud că am supărat pe cineva sau am provocat disconfort- indicerent cu cât timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenții din partea mea. Am crezut mereu că toate interacțiunile și raporturile mele sunt binevenite și consensuale. Cei care mă cunosc și care au lucrat cu mine știu că nu sunt o persoană care să facă rău, să jignească sau să stânjenească pe cineva”, a explicat Placido Domingo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase