OSCAR 2017. Moonlight – cel mai bun film. Damien Chazelle – cel mai bun regizor. Casey Afleck și Emma Stone, cei mai buni actori

Publicat: 27/02/2017, 16:30

Cel mai așteptat moment la ceremonia premiilor Oscar 2017 a fost cel a anunțării câștigătorului trofeului pentru cel mai bun film. A fost însă și cel mai controversat. Warren Beatty, prezentatorul momentului, a anunțat că trofeul merge către „La La Land”, iar echipa chiar a urcat pe scenă și au început să mulțumească pentru premiu. După câteva momente eu au fostopriți de organizatori care au prezentat publicului plicul în care filmul câștigător era „Moonlight”.

Cu 14 nominalizări, La la Land și-a adjudecat șase Oscaruri, în vreme ce Moonlight a obținut trei trofee.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR 2017

CEL MAI BUN FILM: MOONLIGHT

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ: EMMA STONE ÎN LA LA LAND

CEL MAI BUN ACTOR: CASEY AFFLECK ÎN MANCHESTER BY THE SEA

CEL MAI BUN REGIZOR: DAMIEN CHAZELLE PENTRU LA LA LAND

CEL MAI BUN CÂNTEC ORIGINAL: CITY OF STARS DIN LA LA LAND, compus de Justin Hurwitz

CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ: LA LA LAND

CEL MAI BUN FILM STRĂIN: SALESMAN

CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR: MAHERSHALA ALI ÎN MOONLIGHT

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR: VIOLA DAVIS ÎN FENCES

CEA MAI BUNĂ ADAPTARE: MOONLIGHT

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: MANCHESTER BY THE SEA

CEA MAI BUNĂ IMAGINE: LA LA LAND

CELE MAI BUNE DECORURI: LA LA LAND

CEL MAI BUN MONTAJ: HACKSAW RIDGE

CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE: CARTEA JUNGLEI

CELE MAI BUNE COSTUME: FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

CEL MAI BUN MACHIAJ: SUICIDE SQUAD

CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET : ARRIVAL

CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET :HACKSAW RIDGE

CEL MAI BUN FILM DE ANIMAȚIE: ZOOTOPIA

CEL MAI BUN DOCUMENTAR: O.J MADE IN AMERICA

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE FICȚIUNE: SING

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE ANIMAȚIE: PIPER

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DOCUMENTAR: THE WHITE HELMETS

Ceremonia din acest an a premiilor Oscar a fost împănată de aluzii, mai mult sau mai puțin transparente, la adresa președintelui Donald Trump. Tonul acestora a fost dat, încă de la începutul serii, de Jimmy Kimmel, prezentatorul galei:

„Îi mulțumesc președintelui Trump pentru că, fără el, ceremonia Oscar de anul trecut părea să fie rasistă. „

„Mă bucur că cei de la Securitatea Națională i-au permis lui Isabelle Huppert să intre în țară.”

Regizorul iranian Asghar Farhadi (Oscar pentru Cel mai bun film străin) nu a participat la ceremonie în semn de protest față de măsurile anti-imigrație ale președintelui Trump. Cu două zile înainte de decernarea premiilor, Farhadi a spus, într-un comunicat:

„Dacă vom câștiga, vom dedica trofeul tuturor celor care prețuiesc unitatea și compasiunea, care respectă libertatea de expresie și demnitatea umană, valori a căror apărare a devenit mai necesară ca oricând. „

„Au trecut deja câteva ore de spectacol și Donald Trump nu a scris încă nimic despre noi pe Twitter. ” – Jimmy Kimmel

La ediția din acest an, organizatorii au adăugat un ingredient unic: un grup de turiști de toate națiile și etniile aflat la Hollywood a fost invitat în sală, pentru câteva minute – oamenii, emoționați, au dat mâna și și-au făcut selfie-uri cu vedetele preferate.

Gândul a transmis LIVE desfășurarea ceremoniei


UPDATE 07.05 Nicio surpriză la ediția din acest an a Premiilor Oscar: „La La Land” este cel mai bun film…Și, totuși, după câteva minute de confuzie și o gafă a lui Warren Beatty, aflăm că, DE FAPT, cel mai bun film este „Moonlight”

UPDATE 06.56 Emma Stone este „Cea mai bună actriță”. Rolul din „La La Land” i-a adus, iată, cel mai prețios trofeu al carierei sale.

UPDATE 06.49 Un nou premiu important a fost câștigat, cel pentru „Cel mai bun actor”, iar trofeul a mers la Casey Afleck, pentru rolul său din „Manchester by the sea”.

UPDATE 06.42 Damien Chazelle primește mult-râvnitul trofeu pentru „Cel mai bun regizor”, cu filmul „La La Land”, și devine, astfel, cel mai tânăr regizor premiat cu un Oscar din Istorie.

UPDATE 06.30 Kenneth Lonergan câștigă, cu „Manchester by the sea”, primul său Oscar pentru „Cel mai bun scenariu original”, iar premiul pentru „Cel mai bun scenariu adaptat” este câștigat Barry Jenkins și Tarell Alvin McCraney, pentru „Moonlight”.

UPDATE 06.20 Alte două premii pentru „La La Lang”: Justin Hurwitz, pentru „Cea mai bună coloană sonoră” și Justin Hurwitz; Lyric by Benj Pasek și Justin Paul pentru „City of Starts” – „Cel mai bun cântec original”.

UPDATE 05.58 Premiul pentru „Regie de imagine” este adăugat de Linus Sandgren la zestrea „La La Land”.

UPDATE 05.52 „Sing” primește premiul pentru „Cev mai bun sucrt metraj”.

UPDATE 05.45 Premiul pentru „Cel ai bun documentar – scurt metraj” este câștigat de Orlando von Einsiedel și Joanna Natasegara, pentru filmul „The White Helmets”.

UPDATE 05.34 Aflăm și câștigătotul Premiului Oscar pentru „Montaj film” Este vorba despre John Gilbert pentru „Hacksaw Ridge”.

UPDATE 05.30 Avem și câștigătorul de la „Efecte vizuale”: Robert Legato, Adam Valdez, Andrew R. Jones and Dan Lemmon, pentru The Jungle Book”.

UPDATE 05.13 În sfârșit „La La Lang” câștigă un Oscar, pentru „Decoruri”. David Wasco și Sandy Reynolds-Wasco își „asumă” acest prim trofeu pentru musical

UPDATE 05.05 Se pregătește decernarea premiului pentru „Cel mai bun scurt metraj animat”. Premiul este câștigat de Piper. Urmează și premiul pentru „Cel mai bun film animat”, care este câștigat de „Zootopia”.

UPDATE 04.55 „The Salesman”, realizat în Iran, este „Cel mai bun film străin – într-o limbă străină”. Regizorul Asghar Farhadi a refuzat să vină să-și ridice presonal premiul, protestând, astfel, împotriva deciziei Administrației Trump de a interzice accesul musulmanilor din mai multe state pe teritoriul SUA.

UPDATE 04.40 Se decernează premiul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”, premiu câștigat de Viola Davis, pentru „Fences”.

UPDATE 04.37 Celebrul Jackie Chan primește un premiu onorific pentru întreaga sa carieră

UPDATE 04.26 După o scurtă pauză și un intermezzo muzical, este premiat Sylvain Bellemare, cu filmul „Arrival”, pentru „Cel mai bun montaj de sunet”. Imediat după a fost decernat și premiul pentru „Mixaj Sunet”, „adjudecat” de Kevin O”Connell, Andy Wright, Robert Mackenzie și Peter Grace, cu filmul „Hacksaw Ridge”. Nici de data aceasta „La La Land” nu câștigă vreun premiu, deși a fost nominalizat la fiecare dintre cele două categorii.

UPDATE 04.10 Sunt prezentate nominalizările la categoria „Cel mai bun documentar”. Ezra Edelman și Caroline Waterlow, cu „O.J.: Made in America”, câștigă marele premiu în acest an. „Dedic acest premiu victimelor violențelor poliției și victimelor rasismului”, a declarat Edelman.

UPDATE 04.00 S-a decernat și premiul pentru „Cele mai bune costume”. Deși nominalizat, „La La Land” pierde, iar trofeul merge la Colleen Atwood, pentru costumele din „Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

UPDATE 03.55 Se anunță premiul pentru „Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură”. Premiul este câștigat de Alessandro Bertolazzi, Giorgio Gregorini și Christopher Nelson, pentru filmul „Suicide Squad”.

UPDATE 03.46 Se anunță câștigătorul premiului pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar”. Iar premiul în acest an merge la Mahershala Ali, pentru rolul din „Moonlight”. Este prima nominalizare și primul premiu pentru Ali. „Vreau să le mulțumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniți. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie…Distrbuția a fost deosebită, o experiență încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulțumesc tuturor. Îi mulțumesc soției care tocmai a născut o fetiță acum patru zile. Vă mulțumesc încă o dată, vă doresc multă pace și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat Mahershala Ali, după ce a primit cel mai valoros trofeu din cariera sa.

UPDATE 03.30 A început ceremonia de decernare a premiilor OSCAR 2016. Peste puțin timp vom afla numele marilor câștigători. Emma Stone și Ryan Gosling, vedetele din „La La Land”, sunt vedete și la această festivitate.

Justin Timberlake a dat startul petrecerii.

OSCAR 2017. Actorul Andrew Garfield, nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea rolului lui Desmond Doss din „Hacksaw Ridge”, regizat de Mel Gibson, a declarat pe covorul roșu înaintea debutului ceremoniei: „E o poveste emoționantă, incredibilă. A fost un bărbat incredibil, e bunătatea personificată. Cred că avem nevoie de o astfel de poveste. A fost o onoare să joc în film. Mel Gibson e nemaipomenit. [Desmond T. Doss, medic militar din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial-n.r] A salvat peste 70 de oameni și n-a tras niciun foc de armă. Pentru el a contat fiecare viață care este sacră. Am emoții…Pentru mine e o seară nemaipomenită”, a conchis actorul american.

De asemenea, Dev Patel, nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul „Lion” a declarat: „Mă simt minunat în această seară. A fost dificil să obțin un astfel de rol. M-am luptat, a trebuit să-i schimb accentul. A fost o experiență extraordinară.”

Lucas Hedges, cel mai tânăr actor nominalizat în acest an la Oscar, concurând pentru cel mai bun actor în rol secundar în „Manchester by the Sea”, a declarat pe covorul roșu că nu s-a așteptat la nominalizare: „Nu m-am gândit deloc, nicio clipă că voi fi nominalizat. Când am terminat filmul, m-am dus la facultate, eram foarte emoționat și am ajuns la Sundace iar apoi în fiecare lună se întâmplau lucruri noi.”

OSCAR 2017.Cea de-a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de Film se desfășoară duminică seară, la Teatrul Dolby, din Hollywood and Highland Center, în Los Angeles. Ediția din acest an este găzduită de Jimmy Kimmel, moderatorul emisiunii „Jimmy Kimmel Live!” și va fi transmisă live în peste 225 de regiuni ale lumii.

OSCAR 2017. Numele oficial al statuetei aurii pe care o primesc câștigătorii este „Premiul de merit al Academiei”. Nu s-a știut niciodată cu exactitate de unde a venit porecla „Oscar”, însă în poveștile care circulă se spune că fostul director executiv al Academiei, Margaret Herrick, ar fi afirmat că statuia respectivă seamănă cu unchiul ei pe nume Oscar. Statueta are aproximativ 34 de centimetri și cântărește 3 kilograme. Este fabricată din bronz masiv și este placată cu aur de 24 de karate. Au existat trei ediții ale premiilor în care câștigătorii au primit statuete din ghips în locul celor din metal. Acest lucru s-a întâmplat în timpul celui de-al doilea Război Mondial. După încheierea conflictului, s-a revenit la statuetele clasice, din bronz placat cu aur.

Designul inițial al statuetei aparține lui Cedric Gibbons, fost director artistic la studiourile MGM. Ulterior, aceasta a fost tranformată într-un model tridimensional de către sculptorul din Los Angeles, George Stanley. Fabricarea a 50 de statuete poate dura până la trei luni.

OSCAR 2017.Musicalul romantic „La La Land”, regizat de Damien Chazelle, cu Emma Stone și Ryan Gosling în rolurile principale, despre povestea de dragoste dintre un pianist și o actriță aspirantă, este favoritul premiilor Oscar din acest an, conducând în previziunile site-urilor de pariuri precum GoldDerby.com.Filmul regizorului Damien Chazelle este nominalizat la 14 categorii, iar site-urile de pariuri prevăd că pelicula va pleca acasă cu 11 trofee, conform voturilor miilor de fani, dar și previziunilor ciriticilor, informează contactmusic.com.

„La La Land” a fost nominalizat pentru cea mai bună regie, cel mai bun film, și pentru cel mai bun scenariu. Actorii din rolurile principale sunt Emma Stone și Ryan Gosling care au primit amândoi nominalizări pentru cei mai buni actori..

Casey Affleck, Andrew Garfield, Viggo Mortensen și Denzel Washington s-au alăturat lui Gosling în privința nominalizărilor pentru cel mai bun actor.

Filmul este un favorit al tuturor categoriilor OSCAR 2017 în afara celei pentru creație de costume, fiind înaintea filmului „Jackie”, deși experții de filme nu cred că Ryan Gosling îl va învinge pe Casey Affleck la categoria cel mai bun actor. Aceștia sunt de părere că „La La Land” nu va câștiga nici premiul pentru cel mai bun montaj audio sau cel mai bun scenariu original – la aceste categorii favoriți fiind „Hacksaw Ridge”, respectiv „Manchester By the Sea”.

Utilizatorii site-urilor de pariuri online GoldDerby sunt de părere că „La La Land” va câștiga premii OSCAR 2017 pentru cea mai bună compoziție muzicală, cel mai bun montaj, precum și pentru alte categorii, iar actrița Emma Stone este favorită să câștige premiul pentru cea mai bună actriță, conducând în previziunile casei de pariuri cu 2.706 voturi, pe locul al doilea situându-se Isabelle Huppert cu 415 voturi.

OSCAR 2017. Damien Chazelle este favorit pentru cel mai bun regizor, iar filmul său a primit votul a nu mai puțin de 3.066 de persoane, pe locul doi situându-se „Moonlight” cu 334.

Printre alți favoriți ai casei de pariuri pentru premiile Oscar care vor fi decernate duminică seară se numără Mahershala Ali, nominalizată la cea mai bună actriță în rol secundar și Viola Davis, nominalizată la aceeași categorie.

În afara Emmei Stone, Ruth Negga, Isabelle Huppert, Natalie Portman și Meryl Streep au fost nominalizate marți de Academia Americană de Film pentru cea mai bună actriță în rol principal.

OSCAR 2017.La categoria cel mai bun actor într-ul rol secundar au fost nominalizați actorii Mahershala Ali, Jeff Bridges, Dev Patel, Lucas Hedges și Michael Shannon.

Viola Davis, Naomie Harris, Nicole Kidman, Octavia Spencer și Michelle Williams au primit nominalizări pentru categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar. În afară de „La La Land,” noimalizări pentru cel mai bun film au primit peliculele „Arrival,” „Fences,” „Hacksaw Ridge,” Hell or High Water,” „Hidden Figures,” „Lion,” „Manchester by the Sea” și „Moonlight.”

OSCAR 2017. „La La Land” a fost favoritul Hollywood-ului în acest sezon. Filmul a bătut recordurile și la Premiile Globurile de de Aur la începutul lunii după ce a câștigat toate cele șapte premii pentru care fusese nominalizat.

LISTA NOMINALIZĂRILOR ȘI CÂȘTIGĂTORILOR LA OSCAR 2017.

OSCAR 2017. CEL MAI BUN FILM

La La Land

Moonlight

Manchester by the Sea

Arrival

Lion

Hidden Figures

Fences

Hell or High Water

OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL

Emma Stone, La La Land

Natalie Portman, Jackie

Amy Adams, Arrival

Meryl Streep, Florence Foster Jenkins

Isabelle Huppert, Elle

OSCAR 2017. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

Casey Affleck, Manchester by the Sea

Denzel Washington, Fences

Ryan Gosling, La La Land

Viggo Mortensen, Captain Fantastic

Andrew Garfield, Hacksaw Ridge

Tom Hanks, Sully

OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR

Viola Davis (Fences)

Naomie Harris (Moonlight)

Nicole Kidman (Lion)

Octavia Spencer (Hidden Figures)

Michelle Williams (Manchester by the Sea)

OSCAR 2017. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

Jeff Bridges, Hell or High Water

Mahershala Ali, Moonlight

Dev Patel, Lion

Michael Shannon, Nocturnal Animals

OSCAR 2017. CEL MAI BUN REGIZOR

Arrival – Denis Villeneuve

Hacksaw Ridge – Mel Gibson

La La Land – Damien Chazelle

Manchester by the Sea – Kenneth Lonergan

Moonlight – Barry Jenkins

OSCAR 2017. CINEMATOGRAPHY

Arrival

La La Land

Lion

Moonlight

OSCAR 2017. CEL MAI BUN FILM STRĂIN (într-o limbă străină)

Land of Mine – Danemarca

A Man Called Ove- Suedia

The Salesman – Iran

Tanna – Australia

Toni Erdmann – Germania

OSCAR 2017. CEL MAI BUN LUNGMETRAJ DE ANIMAȚIE

Kubo and the Two Strings

Moana

My Life as a Zucchini

The Red Turtle

Zootopia

OSCAR 2017. EFECTE VIZUALE

Rogue One: A Star Wars Story

The Jungle Book

Doctor Strange

Fantastic Beats and Where to Find Them

Arrival

The BFG

Kubo and the Two Strings

A Monster Calls

OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT

Moonlight

Lion

Hacksaw Ridge

Arrival

Fences

Hidden Figures

OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL

Hell or High Water

La La Land

The Lobster

Manchester by the Sea

20th Century Women

OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ IMAGINE

Arrival

La La Land

Lion

Moonlight

Silence

OSCAR 2017. CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ

Jackie

La La Land

Lion

Moonlight

Passengers

OSCAR 2017. CEL MAI BUN CÂNTEC
La La Land – Audition (The Fools who Dream)
La La Land – City of Stars
Moana – How Far I’ll Go
Jim: The James Foley Story – The Empty Chair
Trolls – Can’t Stop the Feeling

OSCAR 2017. MIXAJ SUNET

Arrival

Hacksaw Ridge

LaLa Land

Rogue One

13 Hours

OSCAR 2017. CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET

Arrival

Deepwater Horizon

Hacksaw Ridge

La La Land

Sully

OSCAR 2017. CEL MAI BUN DESIGN DE PRODUCȚIE

Arrival

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Hail

Caesar!

La La Land

Passengers

OSCAR 2017. CEL MAI BUN MACHIAJ/ CEA MAI BUNĂ COAFURĂ

A Man Called Ove

Star Trek Beyond

Suicide Squad

OSCAR 2017. CELE MAI BUNE COSTUME

Allied

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Florence Foster Jenkins

Jackie

La La Land

OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ANIMAT

Blind Vaysha

Borrowed Time

Pear Cider and Cigarettes

Pearl

Piper

OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE FICȚIUNE

Ennemis Entreniers

La Femme et le TGV

Silent Nights

Sing

Timecode

OSCAR 2017. CEL MAI BUN LUNGMETRAJ DOCUMENTAR

Fire at Sea

I Am Not Your Negro

Life, Animated

O.J.: Made in America

13th

OSCAR 2017. CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DOCUMENTAR

Extremis

4.1 Miles

Joe’s Violin

Watani: My Homeland

The White Helmets

Gândul transmite LIVE desfășurarea evenimentelor la OSCAR 2017 și vă prezintă câștigătorii premiilor OSCAR în timp real.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...