OTV a obținut în instanță anularea deciziei CNA care înjumătățea licența postului până pe 29 mai

OTV a obținut în instanță anularea deciziei CNA care înjumătățea licența postului până pe 29 mai
Publicat: 23/05/2012, 22:11
Actualizat: 23/05/2012, 22:11

Curtea de Apel București a anulat decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) prin care licența audiovizuală a OTV a fost înjumătățită până la data de 29 mai, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX avocatul OTV Cătălin Fenechiu.

Potrivit avocatului OTV, Curtea de Apel București a dispus anularea deciziei CNA numărul 196 din 24 aprilie, prin care Consiliul redusese pentru a treia oară licența televiziunii, până la data de 29 mai 2012.

„Astăzi, la ora 16.00, instanța s-a pronunțat și a anulat cea de-a treia decizie a CNA”, a spus Cătălin Fenechiu. El a precizat că instanța a decis și suspendarea acestei decizii a CNA până când se va judeca recursul.

Răsvan Popescu, președintele CNA, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că CNA va face recurs la decizia Curții de Apel București.

„Așteptăm motivarea instanței pentru a face recurs”, a spus Popescu.

Decizia de miercuri a instanței vine după ce Curtea de Apel București a admis, în 11 mai, și solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătățire a licenței televiziunii lui Dan Diaconescu, până la data de 28 septembrie 2012, după cum a declarat la momentul respectiv avocatul Cătălin Fenechiu.

În schimb, Răsvan Popescu, președintele CNA, a precizat atunci pentru MEDIAFAX: „Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA și nu de anularea ei. Așteptăm motivarea instanței pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, așa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societății Ocram Televiziune SRL (societatea care deține licența OTV, aflată în insolvență, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obținem o confirmare a deciziei CNA”, a declarat Răsvan Popescu.

Pe de altă parte, înainte de decizia instanței de miercuri, 23 mai, Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deține licența audiovizuală a OTV, solicitase deja CNA prelungirea licenței televiziunii, care urma să expire pe 29 mai, după cum au declarat în 18 mai, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Consiliului.

Cererea de prelungire a licenței OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvență.

CNA a înjumătățit în mai multe rânduri licența OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai putea emite doar până la data de 29 mai 2012. Șirul de sancțiuni de înjumătățire a licenței audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătățească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătățirea licenței, pentru că Dan Diaconescu a continuat să își facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai putea emite până pe 29 mai.

Prezent la ședința CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV și realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcție în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenți și alți reprezentanți ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte și nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar și ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanții unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunțat CNA că a atacat în instanță prima decizia de înjumătățire a licenței sale.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deține o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete